изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:18 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 4 ЮЛИ    
Ред и сигурностПазарджик. Двама непълнолетни младежи, стреляли по граждани с въздушна пушка, са задържани от полицейски служители. Инцидентът станал вчера към 19.15 ч. в апартамент на ул.”Пловдивска”.

  17-годишният Т.М. и приятелят му М.Т. /15 г./  заели удобна позиция за стрелба с пневматичното оръжие, заредено със сачми. В началото идеята им била да стрелят по птици, но бързо им се сторило, че по-удобна цел са преминаващите по улицата граждани. Така от “играта” пострадал 25-годишен столичанин, който бил ранен в ухото. Други две жени на 50 и 52 години били улучени в рамото и крака. По случая работят инспекторите от Детска педагогическа стая.

Благоевград. Македонски гражданин, който карал товарен автомобил без свидетелство за управление, опитал да подкупи двама пътни полицаи. В късния следобед вчера на пътя между село Зелен дол и благоевградския  квартал “ Грамада” дежурен автопатрул на РПУ  спрял за проверка “ Скания”, шофирана от македонеца И. Т. /на 31 г./. Шофьорът на товарния автомобил нямал в себе си свидетелство за правоуправление и за да се измъкне от нарушението предложил на проверяващите по 20 евро. Пътните полицаи отказали подкупа и  довели чужденеца в РПУ, където е задържан със заповед за 24 часа. Работата по случая продължават служители на РПУ – Благоевград.
Служители на РПУ - Разлог заловиха трима неизвестни побойници. Вчера към 3 часа бе получен сигнал от Спешния център, че при тях е приет за лечение 16-годишен младеж с контузно-разкъсни рани по главата и синини по тялото. По негови показания той бил нападнат и бит в района на хотелски комплекс “Здравец” в Белица. Криминалистите веднага започнали разследване по случая и бързо попаднали по следите на триото от с. Годлево, Разложко Ц. Г. /на 19 г./, И.К. /на 20 г./ и Г. С. /на 19 /. По случая  е образувана преписка.
Пловдив. 62 пакетчета с хероин иззеха полицаи при спецоперация вчера в града, трима пловдивчани и асеновградчанин са арестувани. Към 11 часа на ул. ”Правда” бил засечен  Ц.Н./24 г./, който при вида на полицаите побързал да изхвърли 4 пакетчета с хероин. Час по-късно при довеждане в полицейското управление  асеновградчанинът Д.В./ 20 г./ решил “да зареже” в патрулната ”Нива” 8 пакетчета от същата дрога. На стълбищна площадка в жилищен блок на ул.”Сокол” служителите на реда задържали С.А./26 г./, който пред очите им побързал да се освободи от 34 пакетчета с хероин, а при среща с полицаите на ул.”Варвара” Т.А./27 г./  побягнал и успял да хвърли на земята 14 пакетчета с твърдия наркотик, в него са открити още две. Четиримата мъже са задържани за 24 часа в полицейското управление.
София. В столичното Шесто РПУ е задържан известният на органите на МВР С.Б./32 г./, от гр. Своге. Установено е, че мъжът припечелвал от жилище на бул. ”П. Славейков”, което той услужливо преотстъпвал на три румънски “секструженички”. Срещу това дамите  му заплащали различни суми. По случая е заведено дознание, на С.Б. е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
Служители на Икономическа полиция  в Четвърто РПУ работиха по разкриване на измама с продажба на моторно превозно средство. Като заподозрян е задържан 42-годишният Н.Г. Разследването установило, че той успешно фалшифицирал договор, който на практика го правел собственик на чужда кола. Документът  удостоверявал, че Н.Г. е заплатил на провинциално дружество 15 000 лв. за нея.  Разследването на случая започнало след жалба, подадена от фирмата. Материалите по случая са изпратени на СРП за осъществено деяние по чл.309 от НК /за документно престъпление/.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 4 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди