изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:12 EEST
ОЩЕ НЯМА НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
Общество

До вчера в секретариата на Общинския съвет в Добрич не беше постъпило нито едно предложение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Добрич" за 2005 г., съобщиха оттам. И припомниха, че крайният срок, в който граждани и институции могат да номинират, изтича на 31 август.



Предложенията ще бъдат разгледани от комисия, съставена от общински съветници и общественици. Тя е с ръководена от председателя на ОбС д-р Мирослав Попов. Другите й членове от квотата на местния парламент са Веселин Бончев, Камелия Койчева, арх. Емилия Добрева, Михаил Христов, Ясен Пенчев, Герман Германов и инж. Неджати Якубов. От квотата на обществениците са Петранка Божкова, инж. Стефан Щърбанов, Петър Крумов, доц. Ташо Ташев, Тони Тонев.

По решение на Общинския съвет, със званието “Почетен гражданин на град Добрич” се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културен живот на града. Званието се присъжда: за постоянен или продължителен принос за развитието на Добрич, за еднократен и с особена обществена стойност жест към града, за значително дарение, по повод, свързан със значително събитие за града, традиционни прояви и други форуми. За почетни граждани се избират живи лица.

Званието представлява морална  награда и не е свързано с материални придобивки. То се присъжда на специална церемония от председателя на Общинския съвет на 25-и септември – Деня на град Добрич и включва връчване на художествена пластика – уникат, диплом и плакет на герба на град Добрич. Удостоените със званието се вписват в Почетната книга.

Предложенията се отправят в писмен вид до председателя на Общински съвет. Могат да се отправят от обществени и политически организации, инициативни комитети, физически и юридически лица.

Общинския съвет. НДТ

 


Сходни връзки

ОЩЕ НЯМА НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди