изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:01 EEST
НДСВ прави кабинет с БСП, ако Симеон е премиер и не се пипат определени сделки    
Политика

НДСВ е готово да направи коалиционен кабинет с БСП, ако премиер е Симеон Сакскобургготски, а бъдещото правителство не преразглежда сделката за магистрала "Тракия" и други сключени в последните месеци договори. Това каза във вторник по Би Ти Ви лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов. Той уточни, че информацията е получил по време на срещата в понеделник между синдикатите и ръководството на БСП.



"При създалата се политическа обстановка след изборите би могло да се експериментира вариантът експертно правителство с ясна програма и надпартиен министър-председател", смята д-р Христов. Той добави, че е логично, след като Симеон Сакскобургготски е загубил повече от половината от гласовете, които е имал в предходния мандат, да оттегли кандидатурата си за министър-председател.

Според д-р Константин Тренчев, председател на КТ “Подкрепа”, ситуацията е по-специфична поради произхода и статута на сегашния премиер. “Той по презумция не може да бъде ординарен политик. Той може да бъде само номер едно - цар, президент или премиер. Ако беше обикновен политик, правителството щеше да бъде ясно още в 2 часа по време на изборната нощ”, смята синдикалистът. Той изрази мнение, че Симеон Сакскобургготски би могъл да стане еврокомисар.

Междувременно във вторник министър- председателят Симеон Сакскобургготски изрази подкрепата си за ширококоалиционен кабинет. Според него колкото по-ширококоалиционен е следващият кабинет, толкова по-добре за законите.

"Тук съм, за да служа на България и да положа всички усилия нещата да вървят както трябва, както всеки един достоен българин очаква", каза още Симеон Сакскобургготски и допълни, че всичко трябва да се прави в интересите на родината.

В една нормална държава нещата си вървят по един нормален ред- конституционен, разумен. Четири години полагам усилия именно да придобием този дух на толерантност и държавничество, каза още Симеон Сакскобургготски. http://izbori.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

НДСВ прави кабинет с БСП, ако Симеон е премиер и не се пипат определени сделки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди