изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:39 EEST
ПРОЕКТЪТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА В ТЕРВЕЛ    
Новинибе одобрен на вчерашното заседание на областния съвет за развитие


Финансирането на проекта "Подобряване на уличната мрежа на Тервел" по програма САПАРД получи вчера одобрението на членовете на областния съвет за развитие. По време на заседанието, което бе ръководено от областния управител Иван Иванов, кметът на Тервел Живко Георгиев представи проекта и подчерта, че подобряването на уличната мрежа е фактор за това интересът към града от страна на чуждестранните инвеститори да нарасне.
Участниците в заседанието на областния съвет за развитие разгледаха областната стратегия за развитие на Добричка област за периода 2005-2015 година. В документа са посочени силните и слаби страни на областта, шансовете и рисковете. Като главна стратегическа цел е посочено: "Създаване на такива параметри и условия на средата, които биха гарантирали необратимостта на бъдещото устойчиво социално-икономическо развитие на област Добрич". Посочено е още създаването на условия за увеличаване на конкурентноспособността на Добричка област за постигане на динамично развитие на района, както и подобряване качеството на околната среда и намаляване на различията в жизнената среда между отделните общински територии. В областната стратегия за развитие са включени и приоритетите за развитие през 2005 и 2006 г., а именно: повишаване на регионалната и местната икономическа активност, подобряване на инфраструктурата, свързана с развитие на бизнеса, развитие на периферните райони и др.
 


Сходни връзки

ПРОЕКТЪТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди