изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:59 EEST
СЪС СЛЪНЧОГЛЕДИ И ПИСАЛКА КМЕТЪТ ИЗПРАТИ ЯСЕН ПЕНЧЕВ В ПАРЛАМЕНТА    
НовиниВчера клетва като общински съветник от коалиция "Социалисти и социалдемократи за Добрич" положи видният хирург проф. д-р Енчо Калчев

С решение на Общинската избирателна комисия бяха прекратени пълномощията като общински съветник на Ясен Пенчев, избран на 25 юни за народен представител в 40-ото Народно събрание. На негово място в местния парламент влиза проф. д-р Енчо Калчев. Председателят на ОИК Флорентина Борисова вчера връчи на проф. Калчев удостоверението за общински съветник, след което той положи клетва. 
Кметът Детелина Николова пожела на новоизбрания депутат кураж и морал да работи за хората, за Добруджа и България, обърнати към бъдещето и света. Тя му връчи писалка, с която да подпише клетвения лист в Народното събрание, както и букет от слънчогледи.
Ясен Пенчев благодари за топлото изплащане и обеща да го вълнуват проблемите на Добрич и Добруджа.
Новият общински съветник от коалиция "Социалисти и социалдемократи за Добрич" проф. д-р Енчо Калчев е роден в Добрич, където завършва средното си образование, а в София завършва висше медицинско образование. В продължение на 38 години работи в хирургическото отделение на Окръжна болница - Добрич, откъдето е пенсиониран поради съкращения. Работи последователно като ординатор, хирург, завеждащ отделение, зам.-главен лекар, главен лекар. Когато той ръководи болницата, се построява хирургическият корпус - надстройка на болницата и двете поликлиники, участва в изграждането на Медицински факултет - Добрич. Последователно защитава научните степени кандидат, доктор на медицинските науки, доцент, а през 1985 година става професор. Създател е, с помощта и сътрудничеството на своите колеги, на Добричката хирургическа школа, която има национални измерения. През 1992 г. привлича в Окръжната болница д-р Андре Гредел, който оглавява междуболничното партньорство Шафхаузен-Добрич.
Сега проф. Калчев е изпълнителен директор на медицинските структури на курорта Албена и управител на специализирана хирургическа болница за активно лечение, консултант на Военно-морска болница и областната онкологична болница във Варна. Като хирург той внедрява авангардни технологии, някои от които за първи път у нас.
Вчера проф. Калчев бе избран от Общинския съвет за представител на община Добрич в общото събрание на "Многопрофилна болница за активно лечение - Добрич". Той заема мястото на досегашния представител Пламен Припърженски, който е под домашен арест.

 


Сходни връзки

СЪС СЛЪНЧОГЛЕДИ И ПИСАЛКА КМЕТЪТ ИЗПРАТИ ЯСЕН ПЕНЧЕВ В ПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди