изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:21 EET
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ИААФ ЛАМИН ДИАК ИДВА В АЛБЕНА    
Туризъм

За пръв път в България ще се проведе конференция с участието на водещи фигури от ръководството на световната лека атлетика.

Специален гост от 21-ви до 25-и октомври в черноморския курорт Албена ще бъде президентът на Международната федерация (ИААФ) Ламин Диак. Преди време сенегалецът е бил у нас като състезател. Юристът е начело на ИААФ от 1999 година, когато наследи на поста покойния италианец Примо Небиоло. Ламин Диак е най-висшият представител на Африка в спорта.



Освен него, на сбирката ще присъства босът на Европейската лекоатлетическа федерация Хансьорг Вирц, както и всички организатори на големите турнири в Царицата на спортовете. Президентът на българската централа Добромир Карамаринов не скри задоволството си от факта, че страната ни се е преборила за домакинство на сбирката в конкуренцията на градовете Кан, Копенхаген и Ричони, информира Топспорт.

В четвъртък ще се проведе седмото издание на единствения международен турнир в България "Агора". На националния стадион "Васил Левски" - освен родните представители, ще участват и отборите на Сърбия и Черна гора, Македония, Русия, Румъния, Турция, Гърция и Кипър.

"Агора" ще се яви и като селекция на състава ни за световното първенство в Хелзинки от 6-и до 14-и август. От елитните български лекоатлети проявата в София ще пропуснат Даниела Йорданова и Венелина Венева, която днес скача на турнира в Саламанка, и възстановяващите се от контузии Ивет Лалова и Тереза Маринова.

"Агора" включва 21 дисциплини, а наградният фонд е 12 000 лева, от които 3000 лева са за победителя. Основен спонсор е застрахователната компания "Евроинс".

"Радвам се, че турнирът се разширява. Целта ни е в близките години състезанието да стане част от веригата "Гран при". Надяваме се в близко бъдеще да ни гостуват големи имена" - коментира президентът на "Евроинс" Асен Христов, който е бивш лекоатлет.

 


Сходни връзки

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ИААФ ЛАМИН ДИАК ИДВА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди