изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:04 EEST
"ЕЙЧ ВИ БИ БАНК БИОХИМ" СПЕЧЕЛИ ПРИЗА "НАЙ-ДОБРА БАНКА В БЪЛГАРИЯ"    
НовиниПрестижната награда "Най-добра банка в България" спечели "Ейч Ви Би Банк Биохим" /НVB Bank Biochim/, съобщиха за НДТ от финансовата институция.

Наградата е на международното финансово списание Euromoney. Според изданието, "наградите на Euromoney за изключителни постижения продължават да бъдат най-уважаваните призове".
Критериите за определяне на най-добра банка тази година са включвали  наблюдения върху финансовите резултати от 2004 г., въвеждане на нови продукти и услуги, с които се постига значително увеличаване на пазарния дял и оценка на стратегическите планове за бъдещето.
"За нас тази независима оценка на Euromoney е изключително признание за постиженията на групата ни в България, която от март 2005 г. включва както HVB Bank Biochim, вече и Хеброс Банк. Стратегическата сделка по придобиването на Хеброс Банк, която е първа по рода си в България, силното увеличаване на позициите ни в банкирането за граждани, доброто представяне в сферата на  обслужването на малки и средноголеми фирми, както и традиционно водещата ни роля в работата с мултунационални клиенти у нас, са основата на успеха през изминалата година", коментира Петер Харолд, главен изпълнителен директор и председател на управителните съвети на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк.
HVB Bank Biochim към края на 2004 г. има активи от около 2 милиарда лева и пазарен дял от около 7%. Заедно с Хеброс Банк двете институции правят третата по големина финансова група в България с активи от 2.6 милиарда лева и пазарен дял от над 10%. HVB Bank Biochim и Хеброс Банк са част от групата на най-голямата банка в Австрия BA-CA ("Банк Аустрия Кредитанщалт").
Заедно HVB Bank Biochim и Хеброс Банк са много добре позиционирани в кредитирането: общият им пазарен дял от 11.4% ги прави втория най-голям заемодател в България. Те са трети в кредитирането на дребно с общ пазарен дял от 10.6%. При депозитите двете  банки са на четвърто място с общ пазарен дял от 8.3%. През последните години HVB Bank Biochim и Хеброс Банк имат повече от 20 награди за постижения в сферата на банкирането, банковия мениджмънт, рекламата, връзките с обществеността и др.
 


Сходни връзки

"ЕЙЧ ВИ БИ БАНК БИОХИМ" СПЕЧЕЛИ ПРИЗА "НАЙ-ДОБРА БАНКА В БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди