изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:56 EEST
НЕЗРЯЩА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - ИЗГОНЕНА ОТ БЛИЗКИТЕ СИ    
Общество78-годишната Добра К. е изпаднала в безизходица, след като никой от близките й не иска да се грижи за нея и тя няма къде да живее.

Възрастната жена е инвалид първа група с придружител и има съвсем слабо зрение. За нейната история ни разказа Паунка Пеева - председател на Първичната съюзна организация на слепите в Добрич, към която Добра се е обърнала за помощ.
Преди години възрастната жена приписала апартамента си на сина си срещу гледане. Там обаче отишъл да живее внукът й, който я изгонил. Добра се преместила в жилището на сина си, където в момента обаче също не е желана. За нея не искала да се грижи и дъщеря й. Пред П. Пеева Добра споделила, че по цял ден стои на пейката пред блока и не смее да се прибере у дома при сина си. Разказала, че й давали на ден като на куче по парче хляб... Близките й непрекъснато я тормозели и повтаряли - няма ли да умре, за да се отърват от нея.
Досега сме решавали подобни случаи, но в тоя не знаем как да помогнем на жената, коментира П. Пеева. Тя се е обърнала за съдействие към дирекция "Социално подпомагане" - за настаняване в Дома за стари хора. От там обаче отговорът бил, че има много чакащи. П. Пеева сигнализирала и в полицията, откъдето я насочили към прокуратурата. Като единствен вариант за излизане от тежката ситуация, в която е попаднала Добра, председателката на организацията на слепите вижда развалянето на договора по прехвърлянето на апартамента, за което се е свързала с адвокат.

 


Сходни връзки

НЕЗРЯЩА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - ИЗГОНЕНА ОТ БЛИЗКИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди