изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:34 EEST
БОЛЕН ОТ ИНСУЛТ ОТЛОЖИ ПРИСЪДА    
Новини

Заради свидетел, болен от инсулт бе отложена последната думата на Добричкия окръжен съд по делото срещу 32-годишния Хюсеин Кадир Хюсеин и 28-годишния Георги Колев Антонов.



Те са обвинени в това, че на 3 януари тази година са отнели мобилен телефон марка "Сони Ериксон Т-105" и СИМ-карта "b connect" от Виктория Иванова Янкова от Добрич. Вещите били задигнати след употреба на сила. Кражбата е на обща стойност 134 лв.

Вчера 18-годишното момиче предяви и граждански иск в размер 500 лв. Първоначално тя искаше 300 лева, но в последствие вдигна сумата с още 200 и настоя откраднатият GSM да й бъде върнат.

Първоначално на въпросите на съда отговаряше Хюсеин. На въпрос на съдията Атанас Каменски дали познава Виктория, той отговори така: "За първи път го виждам тъз госпожица". "Да бе, да" - отвърна с тон момичето и бе предупредено да не отговаря така и да слуша обвиняемия. "Бях вкъщи, когато ме извикаха следователите за справка. Георги ми е зет. Той е мъж на сестра ми Сание. Ние сме пет деца, имам четири сестри и четирима зетьове. На 3 януари, когато казвате, че е станал инцидента, си бях в къщи", разказа Хюсеин. Той отрече написаното от следователите, че не познавал Георги. "Как може да кажа такова нещо при положение, че Георги - Тотото ми е зет от пет години. Всички знаят това и искам пак да кажа, че сега го виждам тоз момиче дето ни обвинява в кражба", каза Хюсеин.

Другият обвиняем - Георги, заяви че ако открадне GSM не би могъл да покаже лицето си в махалата, макар че два пъти е лежал в затвора. "Не бих извършил такава кражба. Та тя може да каже, че е имала и 1000 лв. джоба си. Не съм аз". Георги - Тотото каза, че не е съгласен от написаното от следователите, независимо че върху документите по делото стоят неговите подписи. Той отрече, че е казал, че на 3 януари е бил в Силистра, както е пишело там, и също не се призна за виновен.

Виктория сподели, че около 20.30-21.00 часа е вървяла по ул. "Христо Ботев" /кръстовището - до "Пътна помощ"/, когато двама я застигнали. Единият я питал дали не я познава, а другият я поканил да пие кафе с двамата. Тя отказала, след което я съборили на земята и й взели джиесема и сим-картата. "Двамата бяха с черни дрехи, а Хюсеин с мустаци", каза ученичката. В залата свидетелстваха роднини на Хюсеин и Георги, които казаха едно и също - на 27 декември си спомниха как са рязали дърва. Така протекъл и денят им на 3 януари, когато всички заявиха, че Хюсеин цепил дървата и че не е излизат от дома си. Делото вчера не приключи, тъй като единият от обвиняемите поиска да бъде разпитан свидетелят Стоян Иванов. Той му бил хазяин и бе окачествен като основен свидетел. Вчера в съдебната зала бе представен болничен лист, от който става ясно, че С. Иванов е болен от инсулт. Делото ще се гледа на 25 октомври. НДТ

 


Сходни връзки

БОЛЕН ОТ ИНСУЛТ ОТЛОЖИ ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди