изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:31 EEST
ДСБ предложи Екатерина Михайлова за заместник-председател на НС    
ПолитикаСофия. Изчерпани са възможностите за съставяне на дясноцентристка коалиция. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев на пресконференция днес, предаде репортер на Агенция “Фокус” . Името на човека, заради когото не може да се осъществи коалиция, е Ахмед Доган, допълни Методиев.

На днешното заседание на ПГ на ДСБ е било обсъдено разпределението на местата в парламентарната зала. Според ДСБ е недопустимо разположението на новата парламентарна формация “Атака” в дясното пространство на залата, каза заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Това е лош знак и не е редно като се имат предвид програмните документи на коалиция “Атака”, в които е записано силно участие на държавата в политическия живот, което я представя като лява формация, допълни Михайлова.
На заседанието на ДСБ е бил обсъден и предложеният дневен ред на парламентарното заседание. ДСБ приемат правото на БСП да посочи представител за председател на НС, но няма да подкрепят тази кандидатура. ДСБ няма да издигнат свой кандидат за председател на НС, тъй като позицията им на по-малка парламентарна формация не позволява такова нещо. За заместник-председател на НС от групата на ДСБ ще бъде предложена Екатерина Михайлова.
ДСБ се избрали и своята кандидатура за Временната парламентарна комисия за изработване на правилника на дейността на НС. Това е Елиана Масева. Константин Димитров ще бъде предложен за член на работната група за изготвяне на декларация за европейските приоритети на страната. ДСБ ще предложат промени в Закона за местното самоуправление, които да дават възможност при сложни обществени ситуации да се прекратяват правомощията на общинските съветници. В предложението се предвижда две трети от общинските съветници в България да могат да предлагат прекратяване на правомощията. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ДСБ предложи Екатерина Михайлова за заместник-председател на НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди