изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:39 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 8 ЮЛИ    
Ред и сигурностЗадържана е престъпна група занимаваща се с насилствено склоняване към проституция. Извършван е и трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Благоевград. Служители на РПУ – Разлог разкриха за броени часове кражбата от кафе – аперитив в с.Долно Драглище, община Разлог. На 7 юли след проведените бързи оперативно – издирвателни действия са установени и задържани авторите на кражба на алкохол, цигари и шоколади на стойност около 300 лева, извършена на 6 юли. С полицейска мярка за 24 часа са задържани извършителите Н. П./23./ и Х.Д. Пред органите на реда мъжете са признали и за други кражби от търговски обекти в района. Работата по случая продължава.
РДВР-София. Полицаи от РПУ-Самоков откриха отвлечено 11-месечно момиченце, изоставено в ливада край Белчин бани и задържаха извършителя на престъплението. Управителят на профилакториум “Белчин бани” съобщил в полицията, че на 6 юли около 22 часа, майката  установила липсата на бебето от стаята. След подадения в РПУ сигнал, полицейските служители незабавно започнали претърсване на района. След двучасово издирване детето било открито захвърлено в ливада. Установен и задържан е извършителят на деянието – варненецът В.В. /30./, който живеел на съпружески начала с майката – 17-годишна девойка от Балчик. Майката и бебето са настанени в местната болница за наблюдение. Старият познайник на полицията В.В. е задържан за 72 часа в районното управление в Самоков. При направената справка се оказало, че е осъждан за кражби. Образувано е полицейско производство за престъпление по чл. 184, ал.1 от НК.  Разследването по случая продължава.
Перник. Длъжностно престъпление е разкрито от служители на сектор “Икономическа полиция” и колегите им от 01 РПУ Перник.  Сигналът в РДВР е подаден на 5 юли от управителя на “Електроразпределение София област” ЕАД клон Перник за неправомерно изкарване на два броя барабани с ел. кабел от склад на дружеството. В резултат на предприетите действия от страна на полицията е установено, че  кабела е извозен в склад на фирма, след като е бил изписан чрез съставяне на документ с невярно съдържание от 51-годишен мъж. Двата барабана с наличния кабел са иззети, а мъжът е задържан с полицейска мярка  за 24 часа. По случая е образувано дознание.
 Пазарджик. Вчера в сайта на МВР ви съобщихме за проведена специализирана полицейска операция на служители на РДВР-Пазарджик и ДНСП-София. В следствие на това бе разбита организирана престъпна група действала на територията на Пазарджик и региона. Членовете на престъпната структура са се занимавали с насилствено склоняване към проституция. Извършван е и трафик на жени с цел сексуална експлоатация.Задържани са  пазарджиклиите П.П/35/, К.И./34/-/Бургията/, М.В./25/, М.Е./32/ и  В.К./37/-/Мъглата/ и Г.Г./23/ от с.Капитан Димитриево. Част от задържаните са криминално проявени. Днес в 11 часа Районна прокуратура-Пазарджик е постановила задържане за срок от 72-часа в следствения арест на К.И./Бургията/ и В.И./Мъглата/. Останалите задържани са освободени след като са разпитани във връзка с престъпната дейност на групата. Работата по случая продължава, информират от регионалната дирекция.
 Пловдив. Водач на автомобил почина след катастрофа, станала вчера на пътя Пловдив-Раковски. Около 16 часа на разклона за с.Войводиново джип “Тойота”, управляван от 38-годишен мъж от София, блъснал движещия се пред него и предприел маневра ляв завой лек автомобил “Фиат Типо” с  19-годишен водач от Пловдив. След удара “Тойота”-та се отклонила от пътя и навлязла в платното за насрещно движение, където челно се ударила в лек автомобил “Опел Астра”, управляван от 36-годишен мъж, който с множество травми и опасност за живота е бил откаран в болница, където по-късно починал. Пострадал е един пътник от джипа, който   е с порезна рана на крака. По първоначални данни причината за инцидента е движение с несъобразена скорост на джипа.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 8 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди