изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:12 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 10 ЮЛИ    
Ред и сигурностТърговище. Лаборатория за синтетични наркотици в работещ режим разкриха служители на РДВР-Търговище и НСБОП. При специализираната полицейска операция вчера, в момент на производство на дрогата, са задържани

 двама жители на града – на 30 и 31 години. Открити са 40 килограма готова продукция и 190 кг суровини. Образувано е дознание.
Плевен. Снощи около 18 часа, в апартамент в ж.к. “Строгозия” възникнал семеен скандал, при който 65-годишен мъж прострелял със законно притежаван пистолет 32-годишния си син. Пострадалият бил откаран в болница, където починал. Извършителят на убийството отказал да се предаде на пристигналите незабавно на мястото на инцидента полицаи от РДВР-Плевен. Това наложило при задържането му да бъдат използвани физическа сила и помощни средства, съгласно Закона за МВР. Оръжието е иззето. По случая е образувано следствено дело за убийство по чл.115 от Наказателния кодекс.
РДВР-Пловдив. При битов скандал снощи в Мало Крушево, община Хисар, е убит 23-годишният С.И. Около 19.30 часа, пред магазина в центъра на селото, той бил намушкан с нож в гърдите от 31-годишния Л.И. По първоначални данни, двамата си пийнали порядъчно, след което се скарали и сбили. С.И. ударил опонента си с бутилка по главата и тогава Л.И. го пробол смъртоносно с нож. Единият починал на място, а другият е постъпил в болница с комоцио.
София. Двама автокрадци са разкрити от служители на Шесто РПУ. Рецидивистите М.Б. /34/ и Й.М. /20/ през юни задигнали лек автомобил “ДЕУ”, собственост на 26-годишна столичанка. Разглобили го на части и някои от тях продали, а други укрили. След като са уличени в извършване на престъплението, Й.М е задържан под стража за 72 часа, а на съучастника му е наложена мярка “парична гаранция”.

БЮЛЕТИН ОТ 9 ЮЛИ

София. През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 16 криминални престъпления, от служителите на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 33 криминални деяния.
В края на миналия месец столичанка подава молба в Първо РПУ, че й е открадната дамска чанта с мобилен телефон, пари и документи от неизвестен извършител. От проведените оперативно–издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя - К.К./25/, известен на полицията. В процеса на работата е установено още, че К.К. е извършил и  други кражби – златни колиета, мобилни телефони, предимно от жени. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа,  след което заедно с материалите е предаден на следствените органи. Криминалистите продължават работата по установяване и на други извършени от него престъпни посегателства.
На 8 юли при провеждане на специализирана полицейска операция по линия “Наркотици” в Девето РПУ е задържан А.Х./25/ от София.  Полицаите открили у него хартиено пакетче, съдържащо светлокафяво прахообразно вещество, което реагирало на хероин. Мъжът е задържан за 24 часа в полицейския арест. Материалите по случая са докладвани на следствените органи.
По сигнал на охранител, вчера в Девето РПУ е задържан О.З./21/ от София, известен на органите на реда, който направил опит да открадне кабели от ел.коректор в ж.к.”Люлин”. Криминалистите  установили още, че на 12 юни същият е извършил кражба на кабели и усилвател от шахта в друга част на ж.к.”Люлин”. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата за образуване на предварително производство.

Пловдив. Двама младежи са задържани с полицейска мярка за 24 часа като заподозрени в извършване на кражба в Пловдив. Вчера около 19.30 часа на ул.”Герлово” автопатрул на VІ РПУ  задържал   А.А./ 19/ от Пловдив и 15-годишно момче от село Опълченец, у които намерили авточасти-втора употреба, откраднати от автосервиз на бул.”Цариградско шосе”. Криминалистите продължават работата по случая.

Стара Загора. На 08 юли около 7.30 в РПУ – Чирпан е получено съобщение от 39-годишен мъж от Смолян, че при управление на товарен  автомобил “МАН” по път ІІ-66, на 108-ми километър автомобилът спукал гума и в него възникнал пожар. Пожарът е нанесъл значителни материални щети на товарния автомобил и превозваната в него стока. Щети – в процес на изясняване. По случая работи РПУ – Чирпан. 
Бързо полицейско производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК е образувано срещу 35-годишен мъж. На 07 юли около 21часа в Стара Загора полицейски екип на районното управление е задържал С.М./35/ от Стара Загора да управлява лек автомобил “Тойота Корола” по ул. “Ген. Гурко” след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 1,36 промила.

ДНСП. През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки пътно-транспортни произшествия.  Двама души са загинали, а 22  са ранени, сочи статистиката на КАТ-Пътна полиция при ДНСП.
 София. Вчера, около 12 часа на ул.”Ген.Тошев” на автобусна спирка “Природа”, автобус “Мерцедес”, управляван от 48-годишен мъж прегазил със задните колела 81-годишна жена, която по-късно починала.
Бургас.29-годишен велосипедист е починал на място. На 8 юли около 16 часа на Главен път 2-99, на около 500 метра от бензиностанцията, лек автомобил ВАЗ, управляван от 70-годишен мъж застигнал и ударил отзад 29-годишния мъж. Причините са  в процес на изясняване.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 10 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди