изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:27 EET
"ТРАУР" ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ СИМВОЛИ В 75 СЕЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Общество

Кметовете на Генерал Тошево, Крушари и Шабла обръщат националния флаг и закриват държавните символи в знак на протест. За четвърти пореден път на 14 юли с жива верига и селскостопанска техника за 4 часа ще бъде блокиран международният път от Генерал Тошево до границата и за 2 часа отсечката Добрич-Крушари.



 

Кметовете на 75 гранични населени места в Добричка област ще обърнат обратно българското знаме и ще закрият всички държавни символи пред кметствата си на 14 юли - в знак на протест за липсата на държавност при решаване на проблемите на граничните райони. За това се договориха на тристранна среща в петък кметовете на Крушари - Господин Господинов, на Генерал Тошево - Димитър Михайлов, и на Шабла - Елка Димова.

За четвърти пореден път на 14 юли с жива верига и селскостопанска техника за 4 часа ще бъде блокиран международният път от Генерал Тошево до границата и за 2 часа отсечката Добрич-Крушари. Серията протести започна заради окаяното състояние на пътищата от републиканската мрежа и от четвъртокласната мрежа в трите общини. В писмо до премиера Сакскобургготски кметовете на 45 села в Добричко настояваха за лична среща. Той прехвърлил топката на вицето си Николай Василев, който няколко пъти звънял по телефона и молел за туширане на напрежението до съставяне на новото правителство. Единственото, което Ники Василев обещал е, ако остане министър на транспорта, да инициира изнесено заседание на Министерски съвет в Генерал Тошево, каза кметът на общината Димитър Михайлов. Държавата дотира транспорта във всички гранични райони, с изключение на Добруджа, твърдят кметовете. В обща декларация тримата градоначалници настояват за спешна среща с Европейския комисар и с посланика на ЕС у нас. Да дойдат на място и да се уверят как България изпълнява ангажиментите си към Европейския съюз, казаха потърпевшите кметове.

НДТ

 


Сходни връзки

"ТРАУР" ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ СИМВОЛИ В 75 СЕЛИЩА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди