изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:11 EET
ДАНЪЧЕН РЕВИЗОР Е АРЕСТУВАН ЗА ПОДКУП ОТ 800 ЛВ    
НовиниТова е първият случай на хванат подкупен данъчен служител в областта, поне за последните 15 години

Служител от Териториалната данъчна дирекция в Добрич е задържан за подкуп от 800 лева, научи НДТ. 30-годишният Светослав Савов е хванат с белязани банкноти в петък. Той работел в отдел "Ревизии" на дирекцията. Имал петгодишен стаж. Бил ревизор в село Българево, където проверявал фирмата на арендатор. Според запознати, при ревизията спестил да опише някои нарушения в данъчно-ревизионния акт. В петък той е бил задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. На следващия ден служители от Икономическа полиция иззели част от документацията в кабинета му.

Окръжният съд в Добрич вчера наложи на Савов постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Според адвоката му, ставало въпрос за провокация към подкуп, а самият Светослав Савов не бил активната страна. Мярката може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд до 19-и юли.

Досега ръководството на данъчната дирекция не е имало подозрения към служителя, научи още НДТ.

“Първоначалната реакция от случилото се беше гняв, а след това остана само болката, защото с действията си този служител успя да разбие авторитета на дирекцията, граден с години” - коментира пред НДТ директорът на ТДД Тошко Тодоров. И добави, че на данъчните служители от Добричка област ще струва много усилия да възстановят доверието и авторитета си след случилото се. През последните 15 години това е първият случай на заловен корумпиран служител от данъчната дирекция, научи още НДТ.

 


Сходни връзки

ДАНЪЧЕН РЕВИЗОР Е АРЕСТУВАН ЗА ПОДКУП ОТ 800 ЛВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди