изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:57 EET
Заместник-председателят на парламета Любен Корнезов в Сутрешния блок на БНТ    
ПарламентПроектът за промени в правилника за дейността на Народното събрание не позволява преминаването на депутати от една парламентарна група в друга. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов.

Той допълни, че пакетът от предложения предвижда работата на народните представители да стане по-динамична и с по-висока ефективност.

Любен Корнезов уточни, че с приемането на проекта ще се запази възможността недоволни депутати да напускат собствената си парламентарна група. Те обаче няма да могат да формират нова група и до края на 40-тия парламент ще останат независими народни представители. Тази промяна ще спре политическото номадство, смята Корнезов.

“Това ще е добре за всяка партия. Обидно е и за партиите и за лидерите им. Влязъл си с една политическа сила, но после сменяш три-четири. Е, може ли такова нещо”, бе мнението на Корнезов.
С приемането на новия правилник капацитетът на дейността на Народното събрание ще се повиши с 30-40%, прогнозира Корнезов. Най-важните нововъведения, които се предлагат в проекта са гласуване на първо и второ четене в точно определен ден и час, гласуване “ан блок” на цели глави и раздели на второ четене без формално изчитане на текстовете на законопроектите, отстраняване от заседания при гласуване с чужда карта и лишаване от надница при неявяване в пленарна зала.
Днес комисията за промени в парламентарния правилник ще обсъди предложенията. Приемането им трябва да стане до седмица, заяви заместник-председателят на Народното събрание.

 


Сходни връзки

Заместник-председателят на парламета Любен Корнезов в Сутрешния блок на БНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди