изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:52 EEST
ТАРИКАТ КРАЛ ЦВЕТЯ ОТ ПАРКА, ЗА ДА ГИ ПРОДАВА НА ЗАВЕДЕНИЕ    
ОбществоОхраната от ФСБ почти ежедневно се бори с многобройните мераклии да откъснат или изкоренят цвете. Към "по-тежките случаи" се числят пияните младежи и ексхибиционистите

С нелеката задача да пазят придобивките и реда в обновения парк на Добрич се нагърбват ежедневно служителите на Федералната служба за безопасност. От 1 май м.г., след спечелена обществена поръчка, фирмата охранява парка по договор с община Добрич. ФСБ осигурява нощна охрана, а в почивните и празничните дни - денонощна. Общо шест охранители са ангажирани с парка, като по график те патрулират по двама, заедно със стражево куче.
"Основната задача на нашите охранители е да се опази обновената част на градския парк, а от няколко месеца те са ангажирани и с ремонтирания подлез" - каза за НДТ управителят на фирмата Георги Панов. Служителите са униформени и се грижат за опазване на пейките, лампите, дървения град, насажденията и т.н. Един от масовите проблеми, с които се срещат охранителите, е това, че възрастни жени изкореняват цветя и по-малки храсти, които струват скъпо. За подобна проява е задържан и отведен в полицията млад мъж, който обяснил, че изкоренява цветята, за да ги продаде на заведение.
Към по-тежките случаи, с които трябва да се справят охранителите от ФСБ, е събирането нощем на групи от младежи, които пият алкохол, закупен от заведение наблизо, и замърсяват със счупени бутилки. Нерядко между тях възникват скандали и сбивания. Викана е дори линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, която да окаже помощ на пострадал младеж. Имало е и случаи на дрогирани младежи, както и на бездомници, които нощуват на пейките. В последно време обаче последните знаят, че има охрана и избягват да преспиват в парка. Друг проблем за охранителите са няколкото случая на ексхибиционисти, които се разголвали и плашели децата, които играят в дървения град.
Фирма "ФСБ" поддържа много добри контакти с община Добрич и служителите на отдел "Озеленяване", подчерта Г. Панов. Добри са взаимоотношенията и с РДВР. През нощта често охранителите на ФСБ и служителите на полицията патрулирали заедно, а така също и по време на празници.
Редовно се провеждат инструктажи на охранителите от изпълнителния директор по охранителната дейност на фирмата Димо Димов.
"Искаме да се знае, че в парка има охрана... Нашите служители следят включително и за това около двата строежа в парка да не играят деца, защото могат да пострадат" - каза още Г. Панов.
Самите охранители пък споделиха, че се стараят да бъдат любезни към гражданите, въпреки че нерядко се сблъскват с грубо и агресивно отношение.
 


Сходни връзки

ТАРИКАТ КРАЛ ЦВЕТЯ ОТ ПАРКА, ЗА ДА ГИ ПРОДАВА НА ЗАВЕДЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди