изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:02 EEST
ЕКСЧЕНГЕ УБИ ЗВЕРСКИ ЖЕНА СИ    
Ред и сигурност Жестокото престъпление е извършено вчера /12 юли/ рано сутринта на улица в Балчик, когато жената отивала на работа. Убиецът я ударил с кол по главата. Намушкал я няколко десетки пъти с нож. Докато на нея й изтичала кръвта, откраднал кола и избягал. За издирването му на крак е вдигната полицията в цялата страна. Задържан е от  РПУ-Исперих

              

Зверско убийство е извършено вчера рано сутринта в Балчик. НДТ научи, че жертвата се казва Димка Душкова и е на 43 години, а убиецът, по неофициална информация, е съпругът й - Димитър Душков /48/, с когото били в развод.

От РДВР съобщиха, че около 5.30 ч. гражданин е подал сигнал в РПУ-Балчик, че в квартал "Балик" е намерена жена в безпомощно състояние. След пристигането на местопроизшествието полицейският автопатрул е уведомил Центъра за спешна медицинска помощ и жената е транспортирана в добричката болница. Жената е била в съзнание и е казала на полицаите, че е била пребита и прободена с нож от съпруга си. По-късно Димка Душкова е починала в болницата.

Веднага след жестокото престъпление убиецът е избягал от местопроизшествието и се е укрил, съобщиха от РДВР. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на всички РДВР в цялата страна. В резултат на това Димитър Душков е задържан от служители на РПУ-Исперих. В Добричкия окръжен съд ще бъде внесено искане да му се наложи мярка за неотклонение задържане под стража, казаха още от РДВР. По случая е образувано следствено дело.

НДТ научи, че убитата Димка Душкова има роднини в балчишкото село Оброчище. Вестникът ни успя да се свърже по телефона с нейн братовчед, който обаче категорично отказа да коментира случилото се.

Жена, която случайно минавала, видяла тялото на Димка  Душкова в локва кръв, научи НДТ от запознати. Тя била паднала до контейнер, близо до блок 32 на квартал "Васил Левски". Тя е подала сигнала в Центъра за спешна медицинска помощ-Балчик. 42-годишната Димка била загубила голямо количество кръв, била в шок, но в съзнание. Успяла да каже, че е наръгана с нож от мъжа си. Не се знае колко време жената е лежала на улицата и кръвта й е изтичала, докато е открита от случайната минувачка. Веднага е откарана с линейка от Балчик в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич. Там е приета около 6 часа. Състоянието й обаче било такова, че веднага я преместили в ОАРИЛ на "Многопрофилната болница за активно лечение-Добрич". Въпреки няколкочасовата борба на лекарите за живота й, тя издъхнала на операционната маса в 10 часа.

Установено е, че 42-годишната жена има разкъсан черен дроб, разкъсан панкреас, множество рани в корема, стомаха. Медиците са констатирали, че първоначално тя е била ударена с дървен или метален кол в главата. След като я е повалил, съпругът й и е нанесъл няколко десетки удара с ножа. Имала рани в областта на шията, стомаха, ръцете.   

Димка и съпругът й Димитър Душков били пред развод. Той - бивш полицай, постоянно я заплашвал, че ще я убие. Имал пистолет, разказаха балчиклии. Тя се изнесла, заедно с двете си дъщери - в 7-и и 10-и клас, на квартира в блок 21 на квартал "Васил Левски". Димитър останал да се шири в апартамента им в бл. 34 на същия квартал. Неотдавна тя споделила пред позната, че не може да повярва, че се е отървала от мъжа си и не знае как го е търпяла толкова време.

Димитър Душков е бивш полицай. Работел като районен инспектор в с. Дропла, после в село Гурково, където последно работел в мандра. Докато бил в полицията, го познавали като мълчалив човек. Напоследък обаче започнал да се държи и изглежда ексцентрично, разказаха балчиклии. Съпругата му била скромна и работлива жена. Нищо лошо не можем да кажем за нея, коментираха пред НДТ хора, които са я познавали. Тя работела като камериерка и фризьорка в Албена. Най-вероятно вчера сутринта е отивала на работа, когато мъжът й я е нападнал.

Според запознати, след нападението ексченгето е откраднало автомобил, но след това е катастрофирало с него. Крадена кола е намерена блъсната в дърво недалеч от мястото на убийството. По нея имало кръв. Предполага се, че е на Димка. Най-вероятно след това Димитър е откраднал друга кола, с която е избягал.

Екип на НДТ

 


Сходни връзки

ЕКСЧЕНГЕ УБИ ЗВЕРСКИ ЖЕНА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди