изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:25 EEST
ДОБРОВОЛКА ОТ "КОРПУСА НА МИРА" ПРИСТИГНА В ТЕРВЕЛ    
НовиниВ продължение на една година в Тервел ще работи доброволката от Корпуса на мира на правителството на САЩ Сара Стайлс.


 Тя е пристигнала на 9 юли. Нейното пребиваване в града е резултат от подписано споразумение между СОУ "Йордан Йовков" Тервел, което е единственото общинско училище, в което учат ученици в гимназиален етап, и Корпуса на мира, съобщи за НДТ зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева. Доброволката ще работи по програма "Средно образование". Ангажиментите й ще включват работа с деца и учители от града и общината, свързана с обучение по английски език. Първите задачи на Сара Стайлс ще бъдат да се запознае с децата от училището. За целта е уговорено включването й в мероприятията в рамките на ваканционна програма "Наше лято" на община Тервел.
Работата на доброволеца цели да се даде възможност на деца , които нямат възможност да контактуват с чужди граждани, за които английският език е майчин, да преодолеят езиковата бариера в процеса на изучаването на езика. Учители , които желаят да придобият основни познания по езика или да усъвършенстват уменията си, също ще имат тази възможност. Труда, който полага доброволецът е безплатен за всички граждани и структури, с които се работи. Общината осигурява жилището и заплаща режийните разноски, свързани с пребиваването на доброволеца, каза още Д. Илиева.
 


Сходни връзки

ДОБРОВОЛКА ОТ "КОРПУСА НА МИРА" ПРИСТИГНА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди