изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:20 EEST
НЕ ДОСТИГАТ СРЕДСТВАТА ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЖЪТВАТА    
НовиниС предимство при разпределяне на средствата ще бъдат стопаните, неуспели да се класират при кампанията за субсидиране на сеитбата


Общо 161 заявки да подали земеделските производители за целева субсидия за подпомагане на жътвата на пшеницата, съобщи за НДТ директорът на областната дирекция на фонд "Земеделие" Динчер Хаджиев. Те са за подпомагане прибирането на реколтата от общо 532 456 декара. Отпуснатият лимит по целевата субсидия за Добричка област е за общо 325 166 декара.
Припомняме, че Държавен фонд "Земеделие" отпуска тази година по 1 лев на декар за подпомагане жътвата на пшеницата. Приемането на документите започна от 1 юли.
С отпуснатата засега сума няма да могат да се удовлетворят всички подадени заявки. Д.Хаджиев е пуснал до централата на фонда докладна записка, с която иска предоставяне на още средства. Предвижда се при класирането на кандидатите предимство да имат тези, които не са били класирани при разпределянето на средствата през есента за сеитбата на пшеницата. Целта е подпомагането на земеделските стопани от областта за бъде съразмерно и справедливо, обясни шефът на ДФ "Земеделие".

 


Сходни връзки

НЕ ДОСТИГАТ СРЕДСТВАТА ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ЖЪТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди