изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:05 EEST
ЗАПОЧВАТ ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ ПО ПРОГРАМА "АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ"    
НовиниИнформационни дни по програма "Алтернативна заетост" стартират в над 30 населени места в Северозападен и Североизточен планови райони, съобщи вчера  регионалният координатор към Министерството на труда и социалната политика ТСП Енчо Енчев.

Проектът се финансира в рамките на програма ФАР-2003 "Икономическо и социално сближаване". Главната цел на проект "Алтернативна заетост" е увеличаване възможностите за заетост в алтернативни форми на икономическа дейност и популяризиране на алтернативните форми на икономическата дейност сред новооткритите и съществуващите малки и микро предприятия в Североизточен и Северозападен планов регион. Общият бюджет е 3 600 000 евро. С тези средства ще се подкрепят дейности за обучение и преквалификация на заети и безработни лица. Ще се предоставят бизнес консултантски услуги на съществуващи микро и малки предприятия и новосъздадени фирми. Целта е стимулиране на предприемачеството в областта на алтернативните форми на стопанска дейност.
Крайният срок за подаване на предложения за проекти е 15 август.
Информационните дни започват от 18 юли - в Добрич, на 19-и - в Каварна, на 21-и - в Тервел и Балчик и на 22 юли - в Ген. Тошево. Те ще се проведат от 11 до 15 часа.На тях ще бъдат поканени за участие специалисти от общините, неправителствени организации, училища, синдикати и др. Предвижда се на 25 и 26 юли да се проведе в Добрич двудневен семинар за съставяне на проекти и предложения, каза Е. Енчев.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ ПО ПРОГРАМА "АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.03 секунди