изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:55 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 14 ЮЛИ    
Ред и сигурност

Пловдив. Двама братя бяха задържани за притежаване на наркотични вещества. Около 14.30 часа служители от група “Наркотици и криминален контингент” съвместно с колегите си от ІІ и ІV РПУ са заловили  пловдивчаните  М.Г./26г./ и К.Г./26г./ в апартамента им на бул.”Санкт Петербург”.



Пловдив. Двама братя бяха задържани за притежаване на наркотични вещества. Около 14.30 часа служители от група “Наркотици и криминален контингент” съвместно с колегите си от ІІ и ІV РПУ са заловили  пловдивчаните  М.Г./26г./ и К.Г./26г./ в апартамента им на бул.”Санкт Петербург”. В жилището полицаите намерили и иззели 10.557 грама хероин в пакетчета и в насипно състояние, както и спринцовка с течност – 1.16 мл хероин. Братята са задържани за 24 часа в ІV РПУ. Те са известни на полицията, К.Г. вече е излежал присъда за притежаване на наркотици.

София. Двама извършители на въоръжени грабежи бяха заловени вчера при съвместна операция на криминалисти от СДВР и Девето РПУ. В.В./21г./, по прякор “Кранк” и брат му  Т.В./17г./, по прякор “Голи”, жив. в ж.к.”Люлин-3”, при две отделни нападения на аптеки в същия комплекс по вечерно време насила отнели от продавачките пари от оборота и избягали. Братята били маскирани и въоръжени с пистолет. При залавянето им оръжието на престъплението е намерено и иззето от криминалистите. Грабителите са задържани за 24 часа в полицейския арест, работата по двата случая продължава. Непълнолетните им “колеги” Р.С./16г./ и Ц.Р./16г./, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая, само за една седмица през юли нападнали четирима столичани на алеи в Западния парк и със сила им отнели мобилни телефони, пари и различни вещи.Тяхно дело е и друг грабеж на столичанка в Западния парк в края на май. След навреме подаден сигнал от граждани Р.С. е задържан от служители на Трето РПУ и СДВР, разпитан е и е предаден на родителите му. Съучастникът му в момента се укрива и се издирва от полицията.
При съвместна операция на служители от КАТ-СДВР и техни колеги от Шесто РПУ в района бул.”Витоша”, до Съдебната палата, е извършена проверка на паркиран автомобил ”Брава”, в който се намирали регистрираните за различни престъпления югославски граждани Б.М./25г./, Р.Б./32 г./ и сънародникът им Д.М./38г./, неизвестен на полицията. При претърсване на автомобила полицаите открили дигитален цифров фотоапарат, откраднат от автомобил ”Мерцедес” с македонска регистрация на бул.”Цар Борис 3”. При същата кражба, след като предварително спукали задна гума, тримата успели да отмъкнат от собственика на колата и чантичка с лични документи, 150 евро и 250 лв. Крадците са задържани за 24 часа в ареста, срещу тях е образувано бързо полицейско производство по чл.408 Б от НПК. С решение на съдебен състав им е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.
При специализирана операция срещу наркопласьори в ж.к.”Младост-3” криминалисти от СДВР заловиха 21-годишния К.В., който оказал съпротива на полицейските служители и напъхал в устата си няколко полиетиленови топчета. Въпреки оказаната съпротива, от устата му са извадени две топчета с хероин, като пласьорът ухапал по ръката един от полицаите. К.В. веднага е откаран в института “Пирогов”, направена му е стомашна промивка и са извадени още две топчета с хероин. По случая в СДВР е образувано дознание, с прокурорско разпореждане К.В. е задържан за 72 часа в ареста.
Крупна данъчна измама бе разкрита от служители на “Икономическа полиция” при Девето РПУ. След получен навреме сигнал полицейските служители установиха, че неизвестният на МВР Д.Ф./28г./, управител на фирма, чрез фиктивни сделки неправомерно е усвоил данъчен кредит в размер на 617 486  лева, нанасяйки щета на държавния бюджет. По случая в РПУ е заведена преписка, материалите за измамата са изпратени в прокуратурата за образуване на предварително производство.
Вчера около 18,50 ч., на тел.166 е съобщено за паднало дете в коритото на Слатинска река, до моста на ул.”Витиня” в ж.к.”Суха
река”. Сигналът е подаден от играещи деца в района, според които в канала е паднало около 5-годишно момче от ромски произход. Друго момче, което казало, че му е брат, тръгнало по течението на реката да го търси. След получения сигнал служители на Пето РПУ, столичната пожарна и на Гражданска защита започнаха претърсване на коритото на реката, но до вечерта не бе открита и следа от децата. Тази сутрин претърсването на коритото на Слатинската река бе подновено, но отново безрезултатно. До този момент няма и подаден заявителски материал в РПУ за деца, които не са се върнали в къщи. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Дръзки побойници задържаха служители на полицейското управление във Велинград. Снощи около 23.30 часа е подаден сигнал от 37-годишния И.Б.-служител в ДДС”Алабак”, че няколко мъже са му нанесли побой. Около 23.00 часа групата причакала лесничея край велинградското село Кръстава, където го пребили. За щастие горския работник не е пострадал сериозно.След проведеното светкавично издирване, служители на РПУ-Велинград са установили побойниците.Това са М.К./17г./, М.К./20г./, Ю.Ю./24г./, М.К./20г./, М.К./19г./ и М.А./22г./ всички от с.Горно Бирково. Шестимата са задържани с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

НСГП. Служител от РГС- Кюстендил бе уволнен дисциплинарно заради нерегламентирани контакти с криминално проявено лице. Двамата многократно говорили за задържани в РГС- Петрич каналджии. От граничния полицай гл. сержант В. Г. било поискано да повлияе на задържаните да променят показанията си и да прикрият криминално проявения като техен съучастник. За тези разговори полицаят не докладвал по установения ред. С мотив, че поведението му е несъвместимо с морала и действията му са уронили престижа на службата той е уволнен със заповед на ген. В. Григоров, директор на НСГП.
София. След четиримесечна упорита работа криминалисти от СДВР и Първо РПУ разкриха престъпна група, извършила грабеж от търговски обект в кв. ”Гео Милев”. В края на февруари управителят на магазин от веригата “3, 4, 5” алармирал полицията, че неизвестни лица счупили секретния патронник на входната врата и проникнали в склада. Там разбили металната каса и задигнали крупна сума пари и над сто фонокарти. В този момент били забелязани от служител на магазина, когото заплашили с пистолет. В извършване на престъплението са уличени криминално проявените И.Ц. /29/, В.Г. /22/ и Р.Ф. /26/, на когото е наложена постоянна мярка “задържане под стража”.
При специализирана полицейска операция в понеделник, в жк.”Свобода” криминалисти от сектор “Наркотици” при СДВР задържали рецидивиста Г.В. /28/. От него те иззели черно полиетиленово топче, съдържащо кафяво прахообразно вещество, а при претърсване в дома му били открити още няколко подобни топчета със същия прах. При направения полеви тест се установило, че наркотикът е хероин, което било потвърдено и от химическата експертиза в лабораторията на СДВР. Г.В. е задържан за 72 часа, образувано е дознание срещу него.
Вчера около 17 часа разтревожена майка съобщила във Второ РПУ, че час по-рано в жк.”Фондови жилища” неизвестен възрастен мъж извършил блудствени действия с 10-годишната й дъщеря. След светкавична реакция на криминалистите е задържан и уличен по случая 80-годишният Р.М., неизвестен на органите на реда. Наложена му е мярка “подписка”. Около 19 часа нов сигнал за блудство вдигнал на крак оперативните работници. Мястото на престъплението отново бил жк.”Фондови жилища”, а жертвата – 10-годишно момче. 17-годишният извършител И.В., известен на инспектора от детска педагогическа стая, е задържан за 24 часа, материалите по случая са предадени на следствието.

Пловдив. 73-годишна пловдивчанка бе измамена от мним банков служител. Вчера пенсионерката изтеглила от банка в центъра  на града 1500 лева. След като излязла от сградата, жената била настигната от непознат мъж, който й обяснил, че парите, които току-що е изтеглила, са фалшиви и трябва да бъдат сменени. Непознатият я завел в сграда на ул.”Гладстон”, където уж бил офисът за смяна на  левовете. Той взел парите и я оставил  да чака на първия етаж, след което повече не се върнал. Измамникът е висок около 170 сантиметра, на видима възраст 30 години, на ризата му имало закачена табелка. Лъжецът имал и съучастник на същата възраст, висок около 180 см, мургав и  с тъмна коса. Полицията ги издирва.

Бургас. Вчера, около 11,30 часа от автомобил “Опел Астра” с бургаска регистрация, паркиран на бул. “Демокрация” край бл. 117, неизвестен откраднал 1000 евро, собственост на 53-годишен бургазлия.Собственикът на лекия автомобил изтеглил парите непосредствено преди кражбата. След като изминал около 200 м, водачът установил, че  задната лява гума на колата му е спукана. Демонтирал я и тогава разбрал, че от купето липсва кожената му чантичка с документи и сумата от 1000 евро. По случая работи Второ РПУ.

Кърджали. Две жени  бяха задържани вчера в полицейските управления на Кърджали и Момчилград след извършени кражби на пари. 27-годишната С.Ф. се разговорила с 81-годишен в градската градина вчера по обяд и докато вървял диалогът, дамата успяла да измъкне от  джоба на събеседника си портфейл с 1 700 лв. При осъществените бързи издирвателни действия жената е задържана два часа след кражбата, открити са и парите. Със значително по-скромен “приход” от 150 евро в полицейското управление в Момчилград тази нощ попадна Г.А./19/. Тя прибрала портмонето от джоба на  34-годишен мъж. Сумата също е открита от полицията.

РДВР-София. Вчера, малко след 16 часа. в оперативната дежурна част на РПУ-Костинброд се задействал паник-бутон на СОТ на касиер към местното Районно електроснабдяване. Изпратеният на място  автопатрул установил повода за тревогата: германският гражданин Б.М /47 г./ плащал стара сметка, заради която му било спряно електрозахранването на къщата в с. Опицвет. Мъжът заявил, че “желае ток веднага” и не обърнал внимание на касиерката, която се опитала да му обясни, че  това е не може да стане на момента. Ядосаният стопанин ударил  витринното стъкло на касата, счупил го и  самонаранил ръката си. Леко пострадала и касиерката. На Б.М. е а оказана медицинска  помощ в Пирогов. След оперативна намеса, той е освободен. Връчена му е призовка и ще бъде търсена административно-наказателна отговорност от него- съобщават от РДВР.
Пазарджик. Неправоспособен шофьор бе заловен от служители на полицейския участък в Стрелча. На 11 юли, около 13.30 часа. униформените спрели за проверка 39-годишния С.М. от Панагюрище. Оказало се, че водачът е лишен от право да управлява автомобил. “Волга”-та, с която пътувал, била бракувана, а регистрационните табели били от други две возила. Работата по изясняване на случая продължава. Срешу С.М. е образувано полицейско производство. Пиян шофьор попадна в полезрението на пазарджишките полицаи. Вчера на ул.”Стоян Ангелов” в областния град автопатрул на СОД-РДВР спрял за рутинна проверка лек автомобил “Ауди-А6” с испанска регистрация. След тестването на водача П.И./36 г./ от Пазарджик, “дрегер”-ът недвусмислено отчел 2.85 промила. Почерпеният шофьор е задържан за срок от 24 часа в местното полицейско управление. Срещу него е започнато бързо полицейско производство. 

ПТП. Вчера, около 5 часа на главен път Бургас-Созопол, непосредствено преди пътния възел за античния град е възникнало катастрофа, при която лека кола “Нисан-Примера” със софийска регистрация, управляван от 32-годишната М.Д. от Созопол напуска пътното платно и се преобръща. В резултат на инцидента на място е починал софиянецът Б.С./32/. Преди настъпване на произшествието, водачката е управлявала автомобила 6 часа без прекъсване. Тя ползвала обезопасителен колан, но пътникът на дясната седалка до нея-не. Причините за злополуката са несъобразена с пътните условия скорост, при която шофьорката е загубила управлението на колата. Случаят се изяснява от РПУ Созопол.
Водач загина на място и при катастрофа в Пловдив вчера. В 16.20 часа на кръстовището на бул.”Цар Симеон” и ул.”Недялка Шилева” лекотоварен “Форд Транзит”, управляван от К.К./22/ от Пловдив, се блъснал с товарен автомобил “МАН” с водач К.Н./34 / от Раковски. Шофьорът на “Форд”-а е починал. По първоначални данни причината за инцидента е отнемане на предимството на форда от страна на товарния “МАН”.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 14 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди