изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:49 EEST
УЧЕНИКЪТ ГУБИ МЯСТОТО СИ САМО, АКО Е ПРИЕТ ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ И НЕ СЕ ЗАПИШЕ    
ОбразованиеПо повод притесненията на родители на кандидат-гимназисти, че учениците губят местата си от първото класиране, ако не настъпи промяна след второто, НДТ се обърна към Йорданка Тенева от Регионалния инспекторат по образование.

 Ако след първото класиране ученикът не е приет по първо желание, той може да подаде молба до директора на съответното училище за участие във второто класиране. На второто класиране възможностите са две - преминаване в по-горна желана специалност или оставане на същата от първото класиране. В този случай мястото не се губи. Ако обаче на първото класиране кандидат-гимназистът е приет на първо желание, той не може да участва във второто класиране. В този случай, ако ученикът не се запише в съответното училище, той губи мястото си, обясни Й. Тенева.
Днес е крайният срок, в който кандидат-гимназистите трябва да се запишат в съответното учебно заведение или да подадат заявление за участие в следващия етап. Резултатите от второто класиране ще бъдат изнесени в понеделник.
 


Сходни връзки

УЧЕНИКЪТ ГУБИ МЯСТОТО СИ САМО, АКО Е ПРИЕТ ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ И НЕ СЕ ЗАПИШЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди