изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:47 EEST
ПРЕКРАТИХА ПРОТЕСТИТЕ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ОбществоНяколкостотин души от три добруджански общини - Генерал Тошево, Крушари и Шабла, блокираха за четвърти пореден път вчера международния път за границата с Румъния Добрич - Генерал Тошево - Кардам. Полицай с камера снимаше през цялото време поведението на кметовете и на протестиращите.

 Присъствието на униформени ченгета бе засилено заради заканата на кметовете на 75 населени места от трите общини да обърнат обратно българските национални знамена и да закрият държавните символи. Градоначалниците обаче се съобразиха с предупреждението от прокуратурата, че ако изпълнят заканата си, ги грози затвор от 1 година и не пипнаха националните символи.

Опашката от ТИР-ове и автомобили престоя само час и половина, вместо обявените четири часа блокада. От Инициативния комитет раздаваха на принудително спрелите шофьори карамфили и закуски. Две магарешки каручки се наредиха до протестиращите хора. На едната имаше надпис “линейка”, на другата - “катафалка”. Серията протести започна заради окаяното състояние на пътищата в трите общини и за липсата на държавност при решаване на проблемите на граничните райони в Добруджа.

Спираме протестите в знак на солидарност към пострадалите от наводненията в България, заради жътвата, която започна, а и даваме шанс на новия кабинет, каза кметът на Генерал Тошево Димитър Михайлов. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕКРАТИХА ПРОТЕСТИТЕ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди