изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:10 EEST
БСП иска в следващия кабинет левицата да има половината от министерските постове    
ПолитикаКоалиция за България иска независимо от броя на министерствата в следващия кабинет левицата да има половината от министерските постове и този на министър-председателя. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на днешния пленум на партията. По думите му това е позицията, която са отстоявали представителите на Коалиция за България /КБ/ по време на преговорите с НДСВ и ДПС.

Така биха се реализирали политическите приоритети, които са договорени, каза Станишев. При преговорите КБ е отстоявала мнението, че структурата на Министерския съвет като цяло трябва да повтаря структурата на сега действащия МС с неголеми корекции, които да отразяват важни политически въпроси. Това има своята логика от гледна точка на отговорността по отношение на европейската интеграция и необходимостта час по-скоро да се навакса пропуснатото от ангажиментите на България към ЕС, каза Станишев.

Сериозни промени в структурата на МС биха означавали, че през август парламентът вместо да се занимава с интеграционните закони, би трябвало да променя закони за структурата на МС, което е необосновано в тази ситуация, каза Станишев. На преговорите КБ е поставила въпроса за възможността да се създаде министерство на информационните технологии и комуникациите. От левицата са поискали да се обособи ведомство за туризма, като най-бързо развиващ се отрасъл - министерство или държавна агенция. Информацията е на БНР.


 


Сходни връзки

БСП иска в следващия кабинет левицата да има половината от министерските постове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди