изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:00 EET
ВС на БСП предлага Сергей Станишев за премиер    
ПолитикаПолитическият съвет единодушно посочил Станишев за кандидат за премиер и предложи за одобрение кандидатурата му на Висшия съвет /ВС/ на БСП и на парламентарната група /ПГ/ на КБ. Кандидатурата на Станишев бе издигната по време на заседанието на пленума на БСП от заместник-председателя на партията Румен Петков. Той каза, че БСП ще поиска от президента Георги Първанов да връчи мандат на Станишев за съставяне на кабинет.


“Пред бъдещето управление на страната има четири основни приоритета - структурата в Министерски съвет, приоритетите пред страната, мандатът за съставяне на правителство и балансите в изпълнителната власт. По първите три с НДСВ и ДПС постигнахме съгласие. Колкото до баланса ще продължаваме да водим разговорите. Даваме си сметка, че всяка политическа сила, трябва да направи необходимите компромиси”. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той съобщи още, че по време на преговорите от КБ са отстоявали тезата да бъде реализиран първия мандат, министър-председателят да бъде излъчен от политическата формация спечелила изборите, независимо от неговото име.

Лидерът на БСП и на Коалиция за България предложи в Министерски съвет да бъдат създадени още две нови министерства - на информационното обслужване и технологиите, а туризмът да се обособи в отделно ведомство - министерство или агенция. В пленума участват 120 членове на ВС на БСП и 76 депутати.

ВС на БСП, Парламентарната група /ПГ/ на Коалиция за България /КБ/ и коалиционните партньори одобриха предложението лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде министър-председател, както и да получи мандат за съставяне на правителство. Информацията е на БГНЕС.


 


Сходни връзки

ВС на БСП предлага Сергей Станишев за премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди