изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:29 EEST
ДИНОЗАВРИ И КОСМОС - ЛЮБИМИ ТЕМИ НА ДЕЦАТА    
ОбществоБлизо 1000 малки читатели има библиотека "Дора Габе". Сред тях има дори петгодишни любители на книжките

Енциклопедиите за динозаври, за животинския свят, за космоса, великите личности в историята на света и владетелите на България са най-предпочитани от най-малките читатели на библиотека "Дора Габе". За малчуганите детският отдел предлага художествена литература, както и такава с научнопопулярен характер - енциклопедии, справочници, речници и др. От началото на 2005 г. в него са записани 989 деца на възраст между 6 и 14 години. Има обаче дори петгодишни любители на книжките, които или могат да четат, или идват с кака или батко, каза Венелина Бербенкова от детския отдел. За най-малките сладури, разбира се, се осигуряват подходящи четива с повече илюстрации.
Естествено, най-често - особено през лятната ваканция, децата прекрачват прага на библиотеката с препоръчителните или задължителни училищни списъци. Някой от тях са амбицирани да прочетат всички заглавия от тях, а други повече предпочитат игрите. Нерядко се налага служителите в детския отдел да "изпитват" младите читатели за това дали наистина  са се справили със задачата, или не са минали диагонално по страничките. По-мъничките пък се стряскат от дебелите книги. В. Бербенкова разказа, че бъдещ второкласник се разплакал, като видял колко дебела е "Пипи дългото чорапче". Наложило се да му обяснят, че не е толкова страшно и че приключенията на палавата Пипи ще му бъдат много интересни.
В последно време в училищните списъци влизат и нови заглавия, затова библиотеката се опитва винаги да отговори на търсенето и да осигури на децата необходимите книги, сподели още Венелина Бербенкова. Тя изрази удовлетворението си от факта, че децата се грижат за взетите книги, а някои дори им слагат специални обвивки.
 


Сходни връзки

ДИНОЗАВРИ И КОСМОС - ЛЮБИМИ ТЕМИ НА ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди