изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:03 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ СИ ПАРТНИРА С ГОЛЕМИ ЧУЖДЕСТРАННИ УНИВЕРСИТЕТИ    
ОбразованиеЧрез видеоконферентна връзка студентите в Добрич ще слушат в реално време лекции на преподаватели от университета в Съндърланд, Великобритания

През новата учебна година Международен колеж-Албена предлага две нови бакалавърски програми, в партньорство с големи чуждестранни университети. Обучението дава възможност на студентите да получат престижни европейски дипломи на неколкократно по-ниска цена. Това съобщи на пресконференция в петък ректорът на висшето училище доц. Тодор Радев. На срещата с журналисти присъстваха още Божанка Добрева, която отговаря за холандските програми, и Димитрина Каменова, която завежда направление "Научно-изследователска и учебна дейност".
Партньорството на колежа с Университета в Съндърланд /Великобритания/ дава възможност за съвместно обучение изцяло на английски език по три специалности - "Приложна бизнес информатика", "Софтуерни предложения" и "Изграждане на компютърни системи". Оригиналната британска програма, по която ще се обучават студентите, е осем семестъра. Веднага при записването си в Добрич студентите се регистрират и като студенти на университета в Съндърланд и получават код за достъп до базата от информация на висшето учебно заведение. Предвидено е да се осъществява видеоконферентна връзка и студентите в Добрич в реално време да слушат лекции от преподаватели в Съндърланд и да задават въпроси.
Вторият договор, който колежът е подписал тази година, е с холандския университет в Арнем HAN University of Professional Education. Специалността е "Международен бизнес и мениджмънт". Студентите имат възможност да продължат последните години от образованието си в университета в Арнем.
Приемните изпити за двете направления са на 29 юли, 29 август и 16 септември и включват писмен изпит по английски език, психологически тест и интервю на английски език. Колежът предлага и подготвителна година за тези, които не владеят добре езика.
Освен двете нови специалности, колежът предлага обучение по "Хотелски мениджмънт" и "Маркетинг и управление на туризма", по "Счетоводство и контрол", "Агробизнес", "Маркетинг и мениджмънт".
Колежът осигурява за своите студенти платени летни стажове в България, САЩ, Великобритания, Холандия, Кипър, ЮАР и др.
Към Международния колеж се проявява все по-голям интерес от други държави и се мисли за засилване на рекламата зад граница, каза доц. Радев. Интерес има от Русия, Украйна, Молдова, Беларус, а така също от азиатски държави - Китай, Индия, Пакистан.
Доц. Радев постави акцент и върху това, че колежът разполага с учебни хотел, ресторант, бар, кухня, оборудвани по високи стандарти. Така студентите придобиват не само знания, а и умения.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ СИ ПАРТНИРА С ГОЛЕМИ ЧУЖДЕСТРАННИ УНИВЕРСИТЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди