изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:58 EEST
ЦЕЛЕВА СУБСИДИЯ ЗА СЕМЕНА ЗА РАПИЦА СТАРТИРА ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ"    
НовиниЦелева субсидия за закупуване на семена за посев на рапица от реколта 2006 г. отпусна от началото на юли държавен фонд "Земеделие", съобщиха от областната му дирекция.

Общо за страната по тази линия са отпуснати 250 000 лева. Финансират се част от разходите за закупуване на семена за посев на рапица като на земеделските производители се предоставят до 3,50 лева на декар. Срокът за договаряне на средства по целевата субсидия е от 1 юли до 30 септември. Средствата трябва да бъдат усвоени до 14 октомври. Предвижда се посевният материал да бъде закупен от фирми-производители или търговци на семена и посадъчен материал.
От областната дирекция припомнят, че максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител и икономически свързаните с него лица могат да получат за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии е до 130 000 лева. Максималната площ, за която може да се сключи договор с ДФ "Земеделие" за закупуване на семена от рапица, е 3 000 декара.
 


Сходни връзки

ЦЕЛЕВА СУБСИДИЯ ЗА СЕМЕНА ЗА РАПИЦА СТАРТИРА ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди