изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:12 EET
СТАРТИРАТ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ДНИ ЗА ПРОЕКТ "АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ"    
НовиниРазяснителната кампания в областта започва от днес в Добрич

От днес до 2 август на територията на над 30 населени места в Северозападен и Североизточен планови региони, Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта ще проведат информационна и разяснителна кампания по проект BG2003/004-937.11.01 "Алтернативна заетост", съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич. Първата информационна среща за областта ще бъде в Добрич от 11 до 15 часа в зала "Европа" на областната администрация. Утре е информационният ден в Каварна, в четвъртък - в Тервел и Балчик и в петък - в Генерал Тошево , всички срещи ще се проведат от 11 до 15 часа.
Проектът е финансиран от програма ФАР 2003 - Икономическо и социално сближаване. Целта му е повишаване нивото на пригодност за заетост и предприемачество на работната сила за алтернативни форми на стопанска дейност в рамките на Североизточен (Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище, Шумен) и Северозападен   (Видин, Враца, Монтана)  планов регион. С проекти, като водещи  могат да кандидатстват организации,  регистрирани в рамките на целевия район, но партньори могат да бъдат организации от цялата страна.
Общият бюджет на проекта е 3 600 000 евро. Предстои да бъдат подкрепени инициативи в рамките на три компонента, а именно: дейности по квалификация и преквалификация в алтернативни форми на  стопанска дейност (за заети и безработни лица); предоставяне на бизнес консултантски услуги на съществуващи микро и малки предприятия и новосъздадени фирми; стимулиране на предприемачеството в областта на алтернативните форми на стопанска дейност. Дейностите по този проект целят да осигурят по-добри възможности за намиране на заетост и професионално развитие на безработни и заети чрез квалификация и преквалификация на работната сила и насърчаване на алтернативни форми на предприемаческа дейност.
 


Сходни връзки

СТАРТИРАТ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ДНИ ЗА ПРОЕКТ "АЛТЕРНАТИВНА ЗАЕТОСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди