изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:41 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 18 ЮЛИ    
Ред и сигурностБлагоевград. Служители на РПУ – Петрич спасиха млад мъж, решил да се обеси. Привечер на 17 юли, в землището на село Коларово, общ. Петрич, край река Струмешница, служител от “Пътна полиция” при РПУ-то забелязал, че на дърво се е покатерил млад мъж, който заявявал, че ще се обеси там..

 Мъжът бил с дълго въже, преметнато на шията  и повтарял, че иска да се самоубие. Сформираната незабавно група в РПУ – Петрич, подпомогната от екип на Спешния център, започнала да разубеждава мъжа да се откаже от намеренията си. Полицейските служители  установили и самоличността му – С. П. / 32 г./ от Пловдив. След двучасови разговори,  около 22.30 часа, пловдивчанинът слязъл от дървото. Пред полицаите мъжът споделил, че тежки семейни проблеми са го подтикнали към това решение. Негови близки добавили,  че от пролетта на тази година младият мъж, който се завърнал от работа в чужбина,  е правил и други опити да сложи край на живота си. По – късно той е изпратен за преглед от лекар – специалист.
Благоевград. Пет килограма сух канабис откриха и иззеха служители на РЗ  БОП при РДВР – Благоевград. Вчера около 15 часа, след получена информация  е извършена проверка от служители на РЗ БОП в автобус, пътуващ по линията Петрич – София. Автобусът е спрян за проверка край Благоевград, на изхода за София. В багажното му отделение е открит спортен сак, в който е имало найлонов плик с 5 кг суха растителна маса. При направения полеви тест същата е реагирала положително на канабис. По случая със заповед за 24 часа в РПУ – Благоевград е задържан И. Г. /19 г./ от Варна. Образувано е полицейско дознание
 София.  Столичанин бе нападнат от група непознати на кръстовище на ул.”Бачо Киро”, които му нанесли побой, намушкали го с нож в рамото и извършили погром над автомобила му “Ауди А-3”. След подадена жалба за случилото се в Пето РПУ, полицейските служители установиха и задържаха един от побойниците - криминално проявеният И.Г./31 г./, на когото е взета мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
 Друг побойник бе заловен от служители на Седмо РПУ след скандал в заведение в ж.к.”Студентски град”.Криминално проявеният В.З./24 г./ нанесъл побой на 24-годишен столичанин, който е откаран в института “Пирогов” със счупена челюст. В.З. е задържан за 24 часа в ареста, срещу него е образувано дознание.
      Служители на Икономическа полиция при столичното Пето РПУ разкриха измамника А.И./33 г/, известен на полицията, който като пълномощник на столична фирма,  измамил двама столичани с 700 лв. Той им обещал “съдействие” за намирането на работа в Испания. Срещу измамника е образувано дознание, изясняват се и други негови подобни “сделки”.
      Пловдив. Вчера, около 5.45 ч. на пътя между Пловдив и с.Лилково, на около 500 м след входа на зеленчуковата борса, лек автомобил “ВАЗ 2101”, управляван от 22-годишен пловдивчанин, застига и удря движещия се в същата посока нерегистриран мотопед, управляван от собственика му – 36 годишен жител на с. Първенец.  В резултат на удара возещата се на мотопеда 61-годишна жена е починала на място. По първоначални данни, шофьорът на автомобила  се е движил с несъобразена с пътната обстановка скорост, а при проверката, в кръвта му са открити 1.43 промила алкохол. Работата по случая продължава.
Перник. Около 6ч. вчера, на главен път Е-79, след село Долна Диканя, в посока към Дупница, лек автомобил “Опел калибра”, шофиран от 26-годишен софиянец, напуска пътното платно и самокатастрофира. В резултат на инцидента на място е починал возещият се в колата 20-годишен младеж от Дупница. Шофьорът на автомобила е настанен в пернишката болница, без опасност за живота. Продължава работата за изясняване причините за пътно-транспортното произшествие.
РДВР-София. Девет бързи полицейски производства срещу шофьори, управляващи автомобилите си след употреба на алкохол, бяха образувани само през вчерашния ден служители на КАТ в региона. В събота срещу неделя, в околностите на Елин Пелин, полицаите санкционираха шестима шофьори. При проверка с дрегер на шофьора на лек автомобил “Фолксваген Голф” в Нови хан, пробата е показала 2.90 промила. Друг водач на товарен автомобил, спрян от полицаите, също бил доста пиян – 1.86 промила е отчел уредът при пробата.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 18 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди