изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:17 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниДВЕ ДЕЛА на общината чакат решение от Върховния административен съд, съобщиха на кметската оперативка вчера. Едното дело е за възстановяване на 18 % от реституционни претенции за терен, на който се намира ДКЦ I. Общината и медицинското дружество са обжалвали. Адвокатът, нает по това дело от управителя на здравното заведение д-р Ивелин Марков, е Георги Николов.

Второто дело, по което общината очаква решение, е за невнесен ДДС от общинската фирма "Тролейбусен транспорт" върху безплатните карти, заведено от ТДД през 1999 г. От ВАС в кметството се очаква решение и по делото на данъчна администрация срещу кметството по Закона за корпоративно подоходно облагане, по ДДС и Закона за местните данъци и такси. Претенциите са за 1 924 хил. лв. общо, уточни още Д. Николова. Тя припомни още, че в началото на мандата й сметките на общината са били запорирани и тогава са били покрити 1 432 хил.лв.
ПРОДЪЛЖАВАТ ремонтите по основните пътни артерии в Добрич, информираха от кметството. През тази седмица ще се продължи работата по ремонта на тротоарите по ул. "Отец Паисий", както и по "Райна княгиня" и "Ильо войвода". Общинското дружество "Комуналефект" да почисти некролозите от дърветата в централната градска част, настоя кметът Д. Николова.
ПИСМЕНИ обяснения поиска кметът на общината от управителя на "Спортни имоти". Повод за тях бил отказът на служители на общинското дружество да помогнат при организацията на провелия се през уикенда международен турнир по колоездене.
СЛЕД сформиране на правителство кметът на община Добрич възнамерява да покани на среща всички депутати, избрани от 8 Добрички многомандатен район, за да ги запознае с проблемите на общината, както и с възможностите за получаване на повече информация за община град Добрич.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди