изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:18 EEST
ДИСНИЛЕД СТАНА НА 50 ГОДИНИ    
ЛюбопитноДисниленд, първият увеселителен парк, създаден от Уолт Дисни в Калифорния, отпразнува в неделя в Лос Анджелис 50-та си годишнина, съобщи АФП.

На празника бяха поканени губернаторът на Калифорния, актьорът Арнолд Шварценегер и актрисата Джули Андрюз.
Представители на ръководството на групата отбелязаха събитието, обкръжени от Мики Маус, патока Доналд и други приказни герои.
50 години след откриването на 17 юли 1955 г. на първия парк на 50 км южно от Лос Анджелис, атракцията е посетена от повече от 515 млн. души и си е спечелила прозвището "най-щастливото място на света".
Първоначалните 16 атракции са станали 60 и покриват площ от 35 хектара, простиращи се до предградията на Лос Анджелис.
Парадът по случай годишнината се провежда на известната "Main Street, USA", голяма улица, типична за американските градове от началото на XX в., вдъхновена от родния родния град на Дисни в щата Мисури.
Концерти, фойерверки и гигантска торта за около 100 000 души допринасят за празничното настроение.
Паркът значително се е променил от 1955 г., но някои от оригиналните атракции все още са на мястото си. Докато обаче в началото един долар е бил достатъчен, за да проникнеш в царството на Мики Маус, днес най-евтиният билет за парка е 56 долара на ден за възрастен.
За цялото си съществуване паркът, който е бил посетен от осем американски президенти и от безброй знаменитости, е бил принуден да затвори вратите си за 24 часа два пъти: през ноември 1963, когато е убит президентът Кенеди и на 11 септември 2001 г.
Освен парковете в САЩ, съществуват и два в чужбина: Дисниленд Токио, отворен през 1983 г. и Дисниленд Париж, открит 9 години по-късно. Предстои пускането на Дисниленд Хонконг през септември. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ДИСНИЛЕД СТАНА НА 50 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди