изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:40 EEST
КЛЕТЪЧЕН ТЕЛЕФОН СПАСИ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ ОТ СМЪРТ В ПУСТИНЯТА    
ЛюбопитноГрупа нелегални имигранти, загубили се в пустинята в Аризона, се спасиха от сигурна смърт, използвайки клетъчен телефон, за да извикат на помощ спасителни екипи, обявиха представители на американската гранична полиция, цитирани от Ройтерс.

Хората се загубили в пустинния район близо до Аривака, Аризона, след като водачът им ги изоставил по време не четиридневен преход от границата с Мексико. Дезориентирани и без запаси от вода, те използвали клетъчния телефон на водача им, намерен в неговата чанта, и се обадили на 911. Спасителните екипи ги открили малко след залез слънце.
От началото на юли 21 нелегални имигранти са загинали от изтощение, прекосявайки пустинните райони на Аризона, където през лятото температурите достигат стойности от 49 градуса по Целзий.
Този щат е основен маршрут, използван от повечето мексиканци, които търсят нов живот в САЩ. Миналата година в този район са арестувани повече от половин милион имигранти. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

КЛЕТЪЧЕН ТЕЛЕФОН СПАСИ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ ОТ СМЪРТ В ПУСТИНЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди