изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:41 EEST
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”    
Интервюта

При нови избори Коалиция "Атака" ще бъде първа политическа сила, смята депутатът от Осми Добрички многомандатен избирателен район Станчо Тодоров

 

 Станчо Николов Тодоров е роден през 1949 година в село Близнаци, Варненска област. Завършва там основното си образование, след това - гимназия във Варна и военно училище в Шумен. От 1970 е офицер, бил е в различни гарнизони в страната - основно в Бургас, Мичурин, Долни Чифлик, Шабла, Шумен. Заемал е различни военни командни длъжности. През 2000 г.



излиза в пенсия като военен пенсионер. От 2001 досега е председател на областната организация на политическа партия "Защита" във Варна. Влиза в 40-ото Народно събрание като водач на листата на коалиция "Атака" в Добричка област. Той е зам.-председател на парламентарната група на коалицията.

 

- Г-н Тодоров, днес /б.р. вчера/ Вие се срещнахте с кмета на Добрич Детелина Николова. Кои бяха акцентите по време на разговора ви?

- Това бе по мое искане, с кмета на Добрич се срещнах за пръв път. Целта беше да се запознаем, защото ще работим заедно. Да видим какво  вълнува град Добрич и, съответно - какви възможности има общината по отношение на структурната ни организация в града, която тепърва изграждам. И, евентуално, за клубна база, която по закон се полага на коалиция "Атака". Основно тези бяха въпросите, които разгледахме. Следващия понеделник, по искане на г-жа Николова, ще има среща на всички народни избраници от областта, за да започнем по-ползотворна дейност.

- Каква е програмата на "Атака" за Добричка област и по какъв начин възнамерявате да спечелите доверието на още повече жители на региона?

- Програмата е кратка и ясна - за по-доброто на България, което в последните 15 години не се извършва. Прави се нещо, което на голяма част от населението не се нрави и в своята програма "Атака" иска да се вземат решителни мерки по отношение на няколко основни неща. Те са залегнали в нашите 20 принципа, които са публикувани по време на предизборната кампания. Първо е изтеглянето на войските от Ирак. На второ място поставихме въпроса със съдебната система - има доста нерешени въпроси, знаете каква е корупцията в момента в държавата. Поставихме също въпроса за разглеждане на приватизационните сделки. За ревизия на приватизацията, която беше грабителска за отделни категории хора, което доведе страната до това положение.

Основно тези три акцента ние представихме като приоритети в нашата програма още в началото. Даже на първите заседания на парламента поставихме въпроса по отнемането на царските имоти, които бяха придобити незаконно и, за наше голямо съжаление, не се стигна до решение. Не ни стигнаха много малко гласове. Разчитахме на Българската социалистическа партия, която в предизборните си обещания пое ангажимента, че ще се заеме и с този въпрос, но мина на другата страна.

- Какво е мнението Ви за сегашната ситуация в страната, за очертаващата се коалиция за едно бъдещо правителство?

- По този въпрос никой не е точен в отговора. Какво ще бъде това правителство, което най-вероятно днес /б.р. вчера/ ще започне формирането на нещо, което не е ясно дори и на кръгове в парламента. Но едно е ясно - че правителство ще има с цената на всичко. Тъй като тези политически сили, които досега управляваха, ще се възползват от възможността да продължат да управляват. Защото при едни нови избори няма да бъдат допуснати до управлението на държавата. Те няма да изгубят шанса си да се съюзят всичките в пакет, разбира се, без Атака. Защото за тях Атака е единствената политическа сила, която може да ги измести от управлението и ще използват всички усилия да съставят независимо какво правителство - само и само да могат да управляват.

- Как ще коментирате обвиненията, че Атака проповядва фашистки възгледи?

- По този въпрос много се говори. Не знам по какви причини медиите контраатакуваха Атака, че използваме такива методи. Аз не виждам в нашата предизборна кампания да са използвани такива методи или пък в нашите програми да са записани такива неща. Може би, това се дължи на появата ни като четвърта политическа сила, което, разбира се, въобще не е реалното положение в настоящия момент. При едни нови избори сигурно ще бъдем първата политическа сила. Защото наистина Атака се появи да защити интересите на българите и затова ненапразно е записано на нашия лозунг "Да върнем България на българите". Защото всички действия в последните години са насочени към подтискането на българския народ, даване на привилегии на малцинствата - да не плащат ток, вода, какво ли не. Само и само да се изтормозва българският народ. А ние сме една от най-старите нации в Европа и национализмът трябва да бъде заложен в българина както преди много векове. Патриотичното и националистичното трябва да останат в душите на българите и да докажем пред Европа, че не трябва да слугуваме. Както сега правят тези основни политически сили - стават слуги на чужди интереси. Ние искаме да задоволяваме българските интереси и затова, може би, ги дразни, че искаме да издигнем националното над всичко друго.

 

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ” | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”
Автор: Anonymous да 2005-07-19 @ 16:43 EEST
Аxмед Доган е вторият по ум и интелект политик и държавник,много умело успява да жонглира със всички политически поxвати и прийоми,и така да отстоява нашите Български интереси над всичко останало-евалла на такива xора
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”
Автор: Anonymous да 2005-07-19 @ 18:07 EEST
Имате си мнение и сте го изказали в този коментар,но в такъв случай кажете все пак кой е първият по ум политик в България според Вас ?
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”
Автор: Anonymous да 2005-07-19 @ 21:08 EEST
Симеон е най-великият,умен и ерудиран Българин,който е и най-добрият ни Премиер за сега(дай боже и още дълги години).Той и само той е гарант за бъдещите демократични промени в нашата мила България.Той е нашият пътеводител към Демокрация и Свобода,Правда и Чест
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”
Автор: Anonymous да 2005-07-19 @ 21:18 EEST
Шегаджия
“ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ”
Автор: Anonymous да 2005-07-19 @ 21:23 EEST
Майка му като го къпъла, го изтървала на пода,
и паднал на галавата си.
Резултатите са та лице.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди