изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:46 EEST
ПОРЕДЕН ФУРОР НА "АЛЕКСИЯ"    
КултураПублика и жури плачат по време на танца "Легендата за Калиакра"


Поредния си фурор направи школата по съвременни танци "Алексия" по време на фестивалната програма "Приятели на България". В нея са участвали 40 момичета от школата и са представили четири танцови композиции - "Фентъзи", "Клониране", "Марсианци" и "Легендата за Калиакра". Интересното е, че четирите танца са в четири различни стила, като последният е съчетание между "джаз модерн" и мотиви от българския фолклор. Именно танцът "Легендата за Калиакра" изключително много е впечатлил публиката и журито, разказа за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова - ръководител и хореограф на състава. Развълнувани до сълзи зрителите плачели по време на изпълнението на децата на сцената. Школата по съвременни танци "Алексия" е спечелила няколко награди по време на фестивалната програма "Приятели на България" - лауреат първа степен за състава, специалната награда "Сребърна България" и индивидуална награда за Ваня Енчева - солист на школата. Ваня Енчева е ученичка в паралелка "Хореография" в СОУ "Св. Климент Охридски".
"Български балет никога не е награждаван на този фестивал, въпреки че са участвали състави от нашата държава... Аз съм щастлива, че накарах организаторите от българска страна да се гордеят с българското участие... От друга страна, впечатлена съм от самата организация на фестивала" - сподели С. Мавродиева-Нейкова. Самата тя е поканена да постави танц с шоу-балета "Флаерз" от Образцовия театър на танца към Центъра за изкуства "Аленушка" в град Тюмен. Съставът работи с хореографи от държави като Египет, Испания и др. Ръководителите му останали особено впечатлени от българския фолклор, вплетен в танците на "Алексия".
 


Сходни връзки

ПОРЕДЕН ФУРОР НА "АЛЕКСИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди