изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:05 EEST
ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" УВЕЛИЧИ ПАРИТЕ ЗА ЖЪТВАТА    
НовиниОчаква се лимитът за Добричка област да се увеличи с 210 000 лева, колкото не достигат за удовлетворяване на заявките

С решение на управителния съвет на ДФ "Земеделие" от вчера ресурсът по целевата финансова линия за подпомагане на жътвената кампания на пшеницата от реколта`2005, се увеличава с 1,6 милиона лева. Решението е взето на база на информацията и заявките, събрани и обобщени от областните структури на фонд "Земеделие" за необходимите допълнителни средства за подпомагане на кампанията, информираха от Министерството на земеделието и горите. Така общият ресурс по линията става 5,1 милиона лева.
Отпуснатият досега лимит по тази целева финансова линия за Добричка област беше за прибиране на реколтата от 325 166 лева. В областната дирекция бяха подадени 161 заявки за жътвата на 532 456 декара. От областната дирекция на ДФ "Земеделие" изпратиха искане за допълнителен ресурс от 210 000 лева, за да могат да се удовлетворят всички заявки. Очаква се при увеличаване на размера на средствата за цялата страна, да се увеличат и парите за земеделските стопани от Добричка област, обясни директорът на областната дирекция Динчер Хаджиев. 
Припомняме, че по тази линия се подпомагат зърнопроизводители за засети и готови за реколтиране площи при норматив 1 лев/дка, като стопаните трябва да удостоверят наличието на тези площи със съответните документи.
 


Сходни връзки

ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" УВЕЛИЧИ ПАРИТЕ ЗА ЖЪТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди