изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:08 EEST
ИЗБИРАТ ОМБУДСМАН В ТЕРВЕЛ    
НовиниПравилник за организацията и дейността на обществения посредник ще обсъдят на предстоящото си в петък заседание общинските съветници от Тервел. Предстои те и да изберат омбудсман.

Община Тервел е включена в проекта на Юридическия съвет за европейска интеграция "Институцията Омбудсман  защитник на гражданското общество", заедно с общините Добрич и Ген. Тошево. Той се финансира по програма ФАР BG 0204.02 "Развитие на гражданското общество". Изборът на обществен посредник в Тервел е в изпълнение на приетия от предишното Народно събрание "Закон за омбудсмана".
Правилникът предвижда общественият посредник да прави предложения и препоръки до органите на местното самоуправление и местната администрация. Дейността му е насочена към подобряване на качеството и достъпността на обществените услуги, предоставяни от общината. Органите на местната власт са задължени да му съдействат за изясняване на жалбите и сигналите, които са изпратени до него. Изискванията към омбудсмана са да е български гражданин с постоянен или настоящ адрес в община Тервел, който не е осъждан с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер, да има завършено висше образование с минимална образователна степен бакалавър, с високи морални качества и привързаност към идеите на хуманизма и демокрацията, предвижда правилникът. Той не може да работи в държавната или общинска администрация, да управлява търговско дружество или юридическо лице с нестопанска цел, да членува в политическа партия или синдикална организация. Избира се за срок от три години за не повече от два последователни мандата.
За омбудсман в Тервел има три кандидатури, информира председателят на местния парламент Исмет Абил.
 


Сходни връзки

ИЗБИРАТ ОМБУДСМАН В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди