изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:52 EEST
БЕЗВОДНА ДОБРУДЖА ИМА СВОЯ ТРАПЕЗНА ВОДА    
ИкономикаОт май фирма "Келто" пусна в експлоатация цех за трапезна вода. Фирмата е първата в страната, която се обърна към домашния пазар на вода

От месец май фирма "Келто" - Добрич, пусна в експлоатация цех за бутилиране на трапезна вода, която носи името на фирмата. Цехът е лицензиран и отговоря на всички изисквания на БДС. Какво точно представлява производството на трапезна вода и откъде я вземат, за читателите на НДТ разказа управителят на фирмата Тодор Колев. "Направихме дълбок сондаж, откъдето всъщност вземаме водата. След като тя е вече добита, преминава през пречиствателно съоръжение, в което първо през филтър се отделят едрите частици. След това по пътя й следва филтър с активен въглен и кварцов пясък, които обират останалите миризми и цветове, след което тя е подложена на лъчение от ултравиолетова лампа, която унищожава микроорганизмите. Следва процесът на обратна осмоза, при който става деминерализацията на водата - под високо налягане от 15-16 атмосфери 6 мембранни тела оттърсват молекулата на водата от всичко полепнало по нея. Така чрез този процес се постига 98 % деминерализация. Оттам тя се озонира, след което се бутилира. Процесът е изцяло автоматизиран. Самите галони биват измивани автоматично двукратно с химикали и гореща вода външно и вътрешно, след което се изплакват с чиста трапезна вода и едва тогава се пълнят. Капачките на галоните автоматично се запечатват с термофолио, което дава допълнителна гаранция и сигурност за начина на производство на водата. Целият процес е в затворен тунел, за да се избегне вторично замърсяване на продукта". Капацитетът на цеха е 100 галона на час. Общо трима души обслужват прецизната и точна техника, извършваща цялата работа. Не без гордост от "Келто" заявяват, че успяват да сведат твърдостта на водата от 8.4 до 0.6.
Т. Колев добави още, че в последно време трапезната вода става все по-предпочитана и от домакините, които искат да удължат живота на своите елуреди - ютии, кафемашини. Ниските показатели за твърдост, както и деминерализацията на водата пречат да се образува т.нар. котлен камък, който скъсява живота на нагревателите.  Трапезна вода с марката "Келто" пият в цялата област, като клиентите се увеличават с всеки изминал ден, все по-често тя е препоръчвана и от лекари за ежедневна употреба. "Освен в Добричка област, трапезна вода с нашата марка доставяме още във Варна, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Стара Загора. Надяваме се скоро да стъпим и на пазара в София" - добавя Т. Колев.
Фирмата доставя водата до вратата ви, като работи 6 дни в седмицата. Всеки ден заявки се приемат до 20 часа, а в събота - до 19 часа, като заявката се изпълнява максимум за два часа. За да е по-удобно и лесно на клиента, "Келто" предлага и машини за вода, като разполага с голямо разнообразие от апарати на достъпни цени. "Допреди три години нямаше такива апарати за вода за домашния пазар. Ние сме първите в цялата страна, които се обърнахме към домашния пазар" - добави още Т. Колев. Сред първите клиенти на фирмата са детски градини и най-вече семейства с малки и вече не толкова малки деца.
 


Сходни връзки

БЕЗВОДНА ДОБРУДЖА ИМА СВОЯ ТРАПЕЗНА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди