изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:20 EEST
ПУБЛИКАТА МНОГО НИ ХАРЕСА    
Култура
Пред НДТ - ръководителят на Духовия оркестър в Добрич Стоян Монов, по повод гостуването на състава в Турция в края на миналия месец

- Г-н Монов, как премина участието на добричкия духов оркестър във фестивала в Турция?
- Ние участвахме в Първия международен балкански фестивал за духови инструменти в Истанбул. Бяхме единственият български състав там, а поканата от тяхна страна бе изпратена до община Добрич. По време на фестивала се радвахме на голямо уважение. Бяхме настанени в петзвездния хотел "Сюрмели". Самият фестивал също бе на много високо ниво - участваха три оркестъра от Турция, един от Гърция и ние. През цялото време шефът на културата в Истанбул беше с нас и много ни хареса.
- С каква програма се представихте?
- От една страна изпълнихме турски маршове, като това бе съчетано с дефиле. Отделно имахме и едночасова самостоятелна програма на открито, която изнесохме пред църквата "Света София". Изпълнихме фолклорни произведения - много се хареса ръченицата на Петър Крумов, полки, някои евъргрийни. Въобще, това бе комерсиална програма. Хората останаха доволни, а публиката бе отзивчива.
- Върнали сте се с интересни подаръци. Какви са те?
- Първо, получихме плакет за участието ни във фестивала. Освен това, ни подариха осем тома ноти за всички духови инструменти. Има маршове, детски песни и т.н., с които тепърва ще се запознаем по-подробно.
- Какви са предстоящите участия на Духовия оркестър?
- Смятаме от септември повече да заложим на образователните концерти в детските градини. Освен това, сега имаме участия в Албена. В началото на септември ще участваме във фестивал на духовите оркестри там. Това ще бъде неговото първо издание и ще участва и състав от Истанбул.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

ПУБЛИКАТА МНОГО НИ ХАРЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди