изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
ДВОЙНО ПО-МАЛКО ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ    
НовиниЧетирима са заболели от лаймска болест и двама - от марсилска треска

Общо 130 заразни заболявания са регистрирани в Добричка област за периода от  20 юни до 15 юли тази година. Те са двойно по-малко в сравнение със същия период на 2004 година, когато са били 217. Почти три пъти по-малко са случаите на варицела - 27 при 75 през м.г., а вирусният хепатит е регистриран седем пъти по-рядко - 3пъти през т.г. в сравнение с 24 през м.г.  Отчита се сравнително запазване на броя на общите респираторни заболявания - 554 през 2005 г. при 528 за м.г.
За периода от 20 юни до 15 юли т.г. са констатирани 52 въздушно-капкови инфекции. Пет са случаите на скарлатина, всички са в Добрич. От туберкулоза са заболели 14 добруджанци - най-много в Добрич - 7, и в с. Безмер - 5. Има един заболял от коклюш. Три са случаите на рубеола, които са в Каварна. Има един заболял от серозен менингит в Шабла, е един от бактериален менингоенцефалит - в Добрич. Регистрираните чревни инфекции в областта са 72. Случаите на салмонелоза са 7, от които пет в Добрич, а останалите в Балчик и с. Българево.Става въпрос за единични случаи, няма епидемичен взрив, увериха от РИОКОЗ. Трима са заболели от остър вирусен хепатит, двама от шигелоза, шестима от колиентерит. 54 са случаите на ентероколит. Всички заболели, които са били настанени в болница, са изписани.
Четирима са заболелите от лаймска болест - трима в Добрич и един в с. Нова Камена, както и двама от марсилска треска - от Добрич и Балчик. Те са изписани след лечение, нямат усложнения, казаха от РИОКОЗ.
 


Сходни връзки

ДВОЙНО ПО-МАЛКО ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди