изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:04 EEST
ЧЛЕН НА МОК ЩЕ ОТКРИЕ НОВОТО ИГРИЩЕ В АЛБЕНА    
Туризъм

От 1 септември треньорката на клуба по хокей “Добрич Бул 2002” Дануша Ялъмова ще бъде регионален директор за развитието на този спорт в регион “Добруджа”, съобщи за НДТ президентът на федерацията Антонио Антонов. Регионът включва градовете Добрич, Варна, Силистра.



Очаква се в най-скоро време да бъдат създадени клубове в Балчик, Каварна, Оброчище и други места в Североизточна България. Тенденцията е отборите от региона ползотворно да използват новия терен в Албена, който вече е факт.

Близо 700 000 лева струва игрището за хокей на трева с изкуствена настилка, което вече е готово. 400 000 лева осигури "Албена" АД, 200 000 лева даде Европейската федерация по хокей, а останалите 100 000 лева са от Българската федерация по хокей, каза Антонио Антонов. Белгийската фирма "Домо Кабрита" положи изкуствената настилка. Игрището е първото по рода си в България. Подобно има в НСА, в момента "Левски" също изгражда такъв терен. Очаква се официалното откриване на новото игрище за хокей да бъде между 19 и 22 октомври. Гост на голямото събитие ще е Елз Ван Бреда Вресман – президент на международната федерация по хокей и член на МОК.

Тържеството ще бъде съпроводено с мачовете за Суперкупата при мъжете и жените. “През 2006 година очаквам нови клубове да се появят в региона и да използват това прекрасно игрище”, каза още Антонио Антонов. Той сподели, че 15-годишните добрички състезатели Николай Банков и Пламен Дилянов, които през юли се подготвяха с юношеския национален тим до 18 години, имат голямо бъдеще, но за да продължат възходящото си развитие, двамата ще трябва да се състезават в друг елитен клуб, който участва в държавните шампионати при 16-годишните.

От треньорката Дануша Ялъмова разбрахме, че следващите спортни изяви на нейните състезатели ще бъдат през септември. Тогава са зоналните първенства за 12-годишни в Главиница и 14-годишни в Албена. Децата до 10, 12 и 14 години, които желаят да се запишат да тренират хокей, могат да сторят това в СОУ "Св. Кл. Охридски", където се провеждат тренировките. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЛЕН НА МОК ЩЕ ОТКРИЕ НОВОТО ИГРИЩЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди