изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:24 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 21 ЮЛИ    
Ред и сигурностСофия. Късно снощи 20-годишен столичанин беше прострелян с газов пистолет от непознат младеж при възникнал скандал близо до жилищна кооперация. Инцидентът е станал в ж.к.”Люлин”, втори микрорайон.

След подадена жалба в Девето РПУ за случилото се криминалистите установиха и задържаха стрелеца -  С.Б./18 г./ известен на полицията, който е отведен в полицейското управление и му е наложена мярка за неотклонение “Подписка”.
  Бързо полицейско производство по чл.408-Б от НПК е образувано срещу 31-годишния Ю.М. от троянското село Ломец. Той бе  заловен от служители на ПУ”Банкя”, след като заплашил с убийство местен жител в аперитив “Сянката” и насочил нож към него. Мъжът е задържан за 24 часа в полицейския арест.
 След подаден сигнал в Пето РПУ за извършен грабеж на ул.”Тодорини кукли” и бързо издирване, полицейските служители установиха, че извършител на престъплението е криминално проявеният О.И./21 г./. Той  нанесъл побой  на 26-годишен столичанин, отнемайки му насила пари и сребърен ланец. Пострадалият е получил счупвания на едната ръка и на пръстите на крака. Побойникът е отведен в РПУ, където му е наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
     Двама взломаджии бяха заловени от криминалисти на ПУ”Връбница” след подадена жалба за разбита будка на охраната в ТПК”Атанас Романов” в кв.”Модерно предградие”. Криминално проявеният и осъждан Г.Н./27 г./ и непълнолетният Л.Т./16 г./, известен на Детската педагогическа стая откраднали от будката мобилен телефон и дрехи на охраната. По-късно те продали телефона на непознат таксиметров шофьор. Материалите за извършеното от тях престъпление са изпратени в Софийска Районна прокуратура по компетентност.
 Служители от Четвърто РПУ заловиха крадец-наркоман, добре познат на полицията. 22-годишният М.Г. откраднал златни накити - пръстени, обици и позлатен часовник -  от жилище в ж.к.”Гоце Делчев”. След залавянето му той е приведен в Софийския централен затвор по влязла в сила присъда срещу него.
.
Ямбол. При специализирана полицейска операция  на служители от РЗ БОП-Ямбол снощи беше задържан 21-годишен младеж от града. У него са намерени 8 дози наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на хероин. Задържането е станало в момент на продажба на хероина.
По случая е образувано дознание.

Пътно –транспортни произшествия.
Вчера към 19.00 ч., на пътя Варна-София, в района на с. Голец и лек автомобил “БМВ”, управляван от 33-годишен жител на Варна и лек автомобил “Фиат Фиеста”, шофиран от 58-годишен мъж – също от Варна, при разминаване и при неспазване на странична дистанция, се удрят. Движещият се зад форда лек автомобил “Форд-Фокус”, шофиран от 38-годишен софиянец, губи управление и навлиза в насрещното платно, в резултат на което се удря в идващия срещу него автомобил “Рено”. Колата е идвала от Варна и е била управлявана от 61-годишен столичанин. В резултат на катастрофата на място е починала пътуващата в реното 55-годишна жена, а шофьорът и пътничката от “Форд-Фокус”-а са настанени в болница с множество фрактури. Продължава работата за изясняване причините за катастрофата.
Друг пътно-транспортен инцидент отне живота на пешеходка вчера в Сливен. Сутринта в 7.30 ч. на кръстовището до Военното комендантство в града, лек автомобил “Форд-Ескорт”, управляван от 69-годишен мъж, блъска пресичащата на пешеходната пътека 67-годишна жена. Пострадалата е настанена в болницата, където по-късно е починала.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 21 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди