изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:14 EEST
БНТ излъчва филма "Славков срещу МОК”    
НовиниСофия. В неделя от 18,05 часа БНТ ще излъчи по Канал 1 филма "Славков срещу МОК”, съобщиха за Агенция Фокус от националната телевизия. Това е 35 минутна продукция за 117-ата сесия на МОК в Сингапур и гласуването за изключването на българския член на комитета Иван Славков. Автор е Методи Манченко, оператор Калин Калинов, а режисьор – Йоана Капанова.


"Опитали сме се да предадем абсолютно автентичната атмосфера на сесията, за да може зрителят да почувства ентусиазма и огромния интерес към елитния клуб МОК при едно гласуване на домакинство на летни олимпийски игри, и на фона на това – сканадала с българския член на МОК Иван Славков, като опит на организацията рязко да се разграничи от обвиненията за корупция, и прикриване на другите тъмни страни на спорта” – твърди Методи Манченко, който следи отблизо работата на МОК на двете му последни сесии – миналата година в Атина, когато Славков беше временно „замразен”, и сега – в Сингапур.
Зрителите ще видят пълната хронология на скандала заедно с кадрите от филма Би Би Си "Да купиш игрите”. Уникални кадри от архива припомнят богатата история и влиянието върху олимпизма, оказано от българските членове в МОК: Димитър Цоков, д-р Димитър Станчов, Стефан Чапрашиков и генерал Владимир Стойчев. Цоков е приет за член през 1906 година и оттогава – с едно прекъсване между 1944 и 1951 година, винаги е имало българин в комитета до 7 юли 2005 г.
Членове на МОК от Франция, Китай, Австрия, Германия, както и известният у нас Виталий Смирнов от Русия, дават пред микрофона на БНТ своята интерпретация на случващото се с Иван Славков.
Повече подробности четете на www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

БНТ излъчва филма "Славков срещу МОК” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди