изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:13 EEST
Правителство без НДСВ    
ПолитикаСофия. НДСВ няма да участва в коалиция с БСП. Това съобщиха днес членове на Политическия съвет на НДСВ специално за Агенция "Фокус".


На днешното заседание на Политическия съвет надделя становището, че НДСВ трябва да бъде в опозиция, за да защити вота на 800 000 гласоподаватели. НДСВ трябва да спази предизборните си обещания и европейската ориентация на България, съобщиха още от Политическия съвет на партията.
“Няма трагедия. За нас има изход”. Това каза пред репортер на “Фокус” Евгени Кирилов от БСП след решението на НДСВ. Ние сме казали, че работим по два варианта, допълни Кирилов. На въпроса дали БСП са изненадани от решението на НДСВ, Евгени Кирилов отговори, че нищо от НДСВ не може да ги изненада. В неделя ВС на БСП ще обяви окончателната коалиция, съставена с мандата на левицата.
“Ние няма да подкрепим правителство на БСП и ДПС”, това заяви в парламента съпредседателят на коалиция Български народен съюз Красимир Каракачанов.
“Много интересна е ситуацията в момента, ако се потвърди информацията, че от НДСВ са се отказали да преговарят с БСП и ДПС за съставяне на нов кабинет. Ясна е позицията на Български народен съюз, че ние няма да подкрепим първия мандат на БСП и не очаквам отделни депутати от Български народен съюз да дадат гласа си за коалиция БСП – ДПС”, каза още Красимир Каракачанов пред репортер на Агенция "Фокус".
Коалиция "Атака" няма да подкрепи първия мандат на социалистите, заяви от своя старана Волен Сидеров.
“Атака” няма да подкрепи кабинет с участието на антиконституционната турска етническа партия ДПС”, бе категоричен Волев Сидеров. Той настоя отново за явен вот при гласуването на състава и структурата на МС идната седмица, но дори и вотът да е таен, Сидеров е убеден, че няма да има депутати от “Атака”, които да подкрепят първия мандат.
“Ако е вярна информацията, че НДСВ се е отказала от коалицията с БСП и ДПС”, аз съм разочарован. Това заяви пред “Фокус” Росен Владимиров от ДПС. Не мога да кажа дали отказът е свързан с Министерството на финансите, допълни Владимиров по повод тиражираната от лидера на “Атака” Волен Сидеров теза, че най-вероятно промяната в позицията на НДСВ се дължи на отказа от страна на БСП НДСВ да получи финансовото ведомство. Надявам се все пак да се реализира първият мандат, каза още Владимиров. Ако информацията наистина се окаже вярна, при гласуването ще разчитаме все пак на депутати от НДСВ, както и на всички здравомислещи народни представители, допълни той.
Нямам информация, че НДСВ няма да подкрепи БСП за коалиционно правителство, това заяви в парламента Румен Овчаров, заместник-председател на Висшия съвет на БСП, но след като се започна с информацията, Овчаров напусна парламента без да коментира отказа на НДСВ да се коалира със социалистите.
Десноценристката формация на българския премиер в оставка Симеон Сакскобургготски отказват да влязат в коалиционно правителство с Българската социалистическа пария, съобщи АФП. Членове на Политическия съвет на НДСВ са заявили, че партията трябва да бъде в опозиция, посочва медията, като се позовава на информацията, публикувана първо от Агенция “Фокус”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Правителство без НДСВ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Правителство без НДСВ
Автор: Anonymous да 2005-07-22 @ 14:56 EEST
че то правителство кога сме имали правителство

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди