изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:38 EEST
ДЗИ ПОЖЪНА ОКОЛО 40 НА СТО ОТ НИВИТЕ СИ    
НовиниДобруджанският земеделски институт предвижда да произведе около 2000 тона базови семена

Добруджанският земеделски институт край Ген. Тошево е прибрал реколтата от 40 на сто от площите, засети с пшеница, съобщи зам.-директорът му Николай Ценов. Очакванията са, при липса на валежи, зърното да се пожъне до десетина дни. Около 2000 тона базови семена има намерение да произведе институтът тази година, които да предложи на земеделските стопани.  ДЗИ е засял 15 000 декара с пшеница, от които 12 000 декара са с базови семена.
По данни на Министерството на земеделието у нас има достатъчно качествени семена за посев. Налични са 130 000 тона качествени апробирани сертифицирани семена за посев, които могат да осигурят близо 50% от необходимите семена за есенна сеитба.
От Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол предупреждават стопаните да ползват качествени семена, както и да не засяват необезпаразитени семена, тъй като попаднали в почвите, те ще съхранят заразата.
 


Сходни връзки

ДЗИ ПОЖЪНА ОКОЛО 40 НА СТО ОТ НИВИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди