изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:09 EEST
ДОБРИЧЛИИ ПРИПАДАТ ПО ДОМОВЕТЕ СИ    
НовиниВ Центъра за спешна медицинска помощ няма постъпили колабирали от горещините


Няма сигнали в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич за припаднали от горещините добричлии, съобщиха за НДТ оттам. Най-вероятно, хората, на които им призлява от жегите, си стоят в къщи.
От ЦСМП препоръчват да не се излиза навън в горещините, ако това не е наложително. Особено в часовете между 10 и 16 часа. Не е желателно при високи температури навън да се разхождат възрастни хора, най-вече тези на възраст над 70 години, както и хора, които страдат от високо кръвно налягане, диабет и т.н. Опасност има и за пациентите, преживели инфаркт или инсулт, бременните жени.
Препоръката е в жегите по възможност да си стоим у дома и да поемаме много течности. Ако човек се почувства зле, е добре той да се постави на сянка, да му се предложи да пие течности. Като най-подходящи се посочват айранът и студеният чай. Някои препоръчват да се яде и нещо сладко, например шоколад. Практиката сочи, че в жегите е най-добре да се носят широки дрехи от естествени материи, да се консумират плодове и да се пият течности, но не и алкохол.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ПРИПАДАТ ПО ДОМОВЕТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди