изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:24 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 24 ЮЛИ    
Ред и сигурностРДВР-София. Полицаи от Ботевград разследват случай, при който 43-годишен простреля снощи смъртоносно жител на ботевградското с. Новаченед. Съобщението за стрелба полицаите получили късно снощи, преди полунощ.

 Установено е, че към 23.30 часа 43-годишният жител на Ботевград, по думите му, решил да излезе на лов, въпреки, че нямал разрешение за това. Имал на разположение, обаче ловна пушка “Мозберг”, собственост на друг човек - жител на софийското с. Боженица. Простреляният при браконшиерския лов 34-годишен от с. Новачене е починал на място. Стрелецът е задържан. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата около злополучния лов.

Стара Загора. При специализирана полицейска операция криминалисти от РДВР и РПУ в петък са задържали М.Г. (25 г.) от Стара Загора в момент на продажба на наркотици пред ресторант в града.  При задържането, М.Г. успял да погълне “стоката”. По-късно,  в ЦСМП той се разделил със седем пакетчета с кафяво прахообразно вещество, наподобяващо хероин.  При по-нататъшните полицейски действия е установена и задържана група, подпомагала и контролирала престъпната дейност на М.Г. В непосредствена близост до мястото на задържане на първият от тях - В.К. (24 г.) от Стара Загора е открито и иззето пакетче вероятно с хероин - около 0.7 гр. При задържането на М. М. (21 г.) от същия град е иззета сумата от 968 лв. От третия задържан А.М. (29 г.) от с.Богомилово, уличаван за извършване на домови кражби, са иззети приспособления за кражби от жилища. При извършеното претърсване в дома на четвъртия  задържан- техен съгражданин П.Г. (31 г.) са иззети машина за пълнене на патрони, кутия с бездимен барут, 10 ловни патрони 16 калибър, газов револвер, газов пистолет и четири патрона за тях. При проведените оперативно издирване, полицаите установили, че П.Г. и съпругата му З.Т. са  оказвали активно съдействие на първите трима (М.Г., В.К. и М.М.) при осигуряване на тайници, места за разфасоване и укриване на приготвените дози хероин. При задържането на петимата мъже, З.Т. е взела наличното количество наркотик (за около 700 дози) и изхвърлила по-голямата част от него в тоалетната на заведението. При извършения допълнителен оглед на  място са намерени  хартиени пакетчета със следи от кафявото прахообразно вещество и десет сгънати хартиени пликчета със споменатия прах с общо тегло 11 гр., който при извършената проба  дал реакция, специфична за хероина.  М.Г., В.К. и М.М. са задържани за 72 часа. Работата по изясняване, документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на групата продължава. 

ПТП. Неправоспособна и пияна шофьорка блъсна пенсионерка вчера в село Куртово Конаре. Около 18 часа на ул.”15-та” лек автомобил “ВАЗ”, управляван от 30-годишната З.Г. от същото село, се блъснал в ограда на къща. От удара телената ограда се  огънала и паднала върху намиращата се в двора  70-годишна Й.И., която получила  охлузни рани. Пенсионерката е прегледана  от лекарски екип и е оставена на домашно лечение. Водачката напуснала местопроизшествието, но  била заловена от полицията. По първоначални данни тя била пияна до безпомощност. З.Г. е настанена в болница с травма на главата, получена при катастрофата.
Двама загинаха вчера при злополука на пътя Габрово-Севлиево. Към 7.30 часа, на около 400 метра преди Севлиево  водачът на “Опел Астра”  изтървал управлението на колата и се ударил в крайпътно дърво.21-годишният шофьор от Ямбол и спътникът му на предната дясна седалка /на 41 г. от Кърджали/ загинали на място. Другите двама пътували в автомобила-28-годишен младеж и 19-годишна жена са настанени в болница с опасност за живота. Причините и обстоятелствата около възникналото произшествие се изясняват от РПУ-Сеувлиево.
Шофьор с 3,2 промила алкохол засекли вчера старозагорски палицаи. Около 17 часа в гълъбовското с.Искрица полицейски екип на РПУ заловил М.Ч. (35 г.) от с.Чекаларово, община Кирково,  да управлява товарен автомобил “Авия” след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 3,2 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 24 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди