изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:00 EEST
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОБЩИНИТЕ И ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ "УМУВАТ" ЗАЕДНО ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ 2007-2013 Г.    
НовиниВ петък в малката зала на община град Добрич се проведе работна среща, по инициатива на община град Добрич. На срещата бяха поканени и присъстваха представители на общините Добричка Генерал Тошево и областна администрация.

Темата на работното съвещание бе междуобщинското коопериране. "В момента общините провеждат обсъждане и разработват стратегиите си за развитие за периода 2007-2013. Идеята ни е още на това ниво да помислим заедно какви проекти бихме могли да разработим съвместно, за да бъдат те заложени и в стратегиите на отделните общини. За целта сме поканили и консултат - модератор доц. Дора Кръстева, която да ни подпомогне и ни даде основните акценти. Важно е да се отбележи още, че за първи път се прави такава среща, в която на такъв етап от развитието на стратегиите общините се събират, за да работят заедно. Идеята ни е тези срещи да се превърнат в традиционни, като сме готовим да поканим и други добруджански общини да се включат в тях" - разказа зам.-кметът по икономическо развитие Галина Митева.
Работната среща протече в два етапа - първият бе разработването на проект-мечта, в който бяха засегнати пунктовете, които трябва да се вземат под внимание. Втората част се отнасяше за реални проекти, които биха могли да се разработят. Участниците в срещата сами очертаха насоките на реалните проекти - по ИСПА, например, като се акцентира върху управлението на отпадъците и управлението на водите. Беше дискутирано разработването на съвместни туристически маршрути, инфраструктурни проекти, които да осъществяват транспортни връзки, повишаването на административния капацитет на региона - изграждане и управление на система за публичен мениджмънт, създаване на междуобщинска информационна мрежа и други.
 


Сходни връзки

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОБЩИНИТЕ И ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ "УМУВАТ" ЗАЕДНО ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ 2007-2013 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди