изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:27 EEST
"ОЧАКВАМ И ВЯРВАМ, ЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕН В ПЛЕНАРНА ЗАЛА"    
ПолитикаЗаяви за НДТ депутатът от Добрички избирателен район и министър в оставка Нихат Кабил

- Г-н Кабил, каква е Вашата оценка за състава на проектокабинета и според Вас, ще бъде ли той подкрепен на гласуване във вторник в пленарна зала в Народното събрание?
- Отзад напред на въпроса - очаквам, вярвам и съм убеден, че този кабинет ще бъде подкрепен. Що се отнася до състава - ако по-добре се обърне внимание на имената, ще стане ясно, че той е основан на база експертно начало, а не политически персони.
- Кои са министрите от квотата на ДПС?
- Министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, който от 8 години е парламентарист, а през последните 4 години бе председател на ПК по труд и социална политика, министърът на екологията и водите - д-р Джевджет Чакъров, който е голям експерт и доказа своя професионализъм, като председател на парламентарната комисия, Емел Етем, която няма нужда от коментар. От нашата квота е предложен и министърът на държавната администрация Димитър Калчев.
- От кои парламентарно представени партии очаквате да бъде подкрепен проектокабинетът?
- Смятам, че кабинетът ще бъде подкрепен от БСП, ДПС. Лидерите на Коалиция за България и Движението за права и свободи при подписването на политическото споразумение за формиране на коалиция призоваха всички да не се набляга на емоционалните момента, а на рационалния, тъй като при втори мандат рискът за предсрочни избори е много по-голям.
Бел.ред. Ако във вторник депутатите от 40-ото Народно събрание гласуват предложението за кабинет на коалицията БСП-ДПС, то на мястото на Нихат Кабил, който ще заеме отново поста на министър на земеделието и горите, като депутат от 8-и Добрички многомандатен избирателен район ще влезе вторият в листата на ДПС д-р Ердинч Хаджиев.
 


Сходни връзки

"ОЧАКВАМ И ВЯРВАМ, ЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕН В ПЛЕНАРНА ЗАЛА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди