изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:23 EET
ПО ПРОЕКТ КЪМ СИФ РЕМОНТИРАТ ДОМА В КРУШАРИ    
НовиниРемонтни работи по двете сгради на дома за деца в село Крушари се извършват в момента по проект, спечелен от общината пред Социално-инвестиционния фонд.

Той ще продължи половин година.Предвижда се подмяна на покривната конструкция, на дограмата, ремонт на водопроводната и елинсталация. Досега проблеми във водоснабдителната инсталация са причинявали сериозни течове. Такъв основен ремонт на сградите на дома не е правен от поне 35 години, каза за НДТ директорката на дома Желка Великова. В момента в дома в с.Крушари се отглеждат 101 деца на възраст от 3 до 18 години.
Предстои в началото на септември в Крушари да пристигнат представители на датската Асоциация за работническо обучени. Тя партнира на дома от 1998 г. Досега с нейна помощ са извършвани частични ремонти, оказвана е методическа помощ. Бяха назначавани различни служители в дома, като през различните години техният брой е стигал до 7 - възпитатели, санитари. В момента по датската програма в дома са назначени две санитарки. Очаква се при посещението на представителите на асоциацията в Крушари през септември техните договори да бъдат подновени. Очакванията на екипа на дома са да продължи методическата помощ, която той получава от датските си партньори. Ж. Великова обясни, че по подобен начин работят и по програма към "Карин дом" - "Бъдеще за всички.
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ КЪМ СИФ РЕМОНТИРАТ ДОМА В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди